Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 158 (6868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrare rapidă

Podul provizoriu de la Milişăuţi va fi gata cel mai probabil joi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul provizoriu care va asigura trecerea peste râul Suceava, la Milişăuţi, în locul podului rutier de pe DN 2H, avariat grav în urma ploilor abundente de la finele lunii iunie, va fi gata cel mai probabil joi. Aceasta este estimarea celor care coordonează lucrarea care a fost începută de vinerea trecută.

Ieri, se lucra la amenajarea căilor de acces din ambele direcţii, până la cursul apei Sucevei. De astăzi se va trece la amplasarea celor 12 tuburi care vor asigura trecerea, peste care va fi turnat strat de balast. Termenul iniţial a fost ziua de miercuri, însă solul foarte moale face foarte anevoioase amenajarea trecerii şi lucrul cu utilajele grele. 

Podul provizoriu va avea o lăţime de cinci metri şi va permite circulaţia a câte unei maşini, pe un singur sens, în regim alternativ. Pentru a nu se produce blocaje, la capetele podului provizoriu vor fi amplasate semafoare. Foarte probabil va fi nevoie şi de prezenţa poliţiştilor, mai ales că traficul greu va fi interzis pe acest pod provizoriu. Un vehicul greu intrat pe acest pod ar duce la riscuri mari, construcţia provizorie fiind prevăzută pentru vehicule de maximum 7,5 tone.

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat la finele săptămânii trecute că podul provizoriu va fi construit prin parteneriat public privat, pe baza unui protocol de colaborare încheiat joi, 12 iulie 2018, între Primăria oraşului Milişăuţi şi un agent economic.

„Această soluţie a fost discutată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi, întrunit la data de 11 iulie, şi aprobată în cadrul şedinţei Consiliului Local Milişăuţi, din data de 12 iulie 2018”, a spus Mirela Adomnicăi.

În paralel, pentru podul rutier de pe DN 2H de la Milişăuţi s-a identificat o soluţie optimă pentru înlocuirea totală a pilonului care a cedat. Podul este în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, care este reprezentanta pe Moldova a Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Există deja oferte de la patru firme care vor să repare podul rutier de pe DN 2H şi se speră ca lucrarea să fie realizată în câteva luni. Până atunci, podul provizoriu este soluţia pentru ca măcar parte din trafic să revină pe sectorul Rădăuţi-Milişăuţi-Grăniceşti şi mai departe pe E 85, spre Suceava.

Debitul foarte mare la care a ajuns râul Suceava după zile la rând de ploi abundente a avariat grav podul rutier de la Milişăuţi. Circulaţia a fost închisă din dimineaţa zilei de 1 iulie. Pila 6 a podului a fost torsionată şi s-a afundat. Podul s-a lăsat vizibil în dreptul pilonului afectat, astfel că orice tip de circulaţie a fost interzis.

Podul a fost construit în anul 1962, iar semne ale degradării sale au început să fie observate de câţiva ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul provizoriu de la Milişăuţi va fi gata cel mai probabil joi.
 Vizualizări articol: 4655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Podul provizoriu de la Milişăuţi va fi gata cel mai probabil joi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche) Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este însă o variantă foarte veche, care garantează că steluţele şi brăduleţii din aluat vor fi incredibil de fini... Citeşte