Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurență mare

Un post de agent de poliție, râvnit ca unul la Medicină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puțin de 445 de tineri suceveni care îndeplinesc condițiile de bază pentru a deveni polițiști și-au depus dosare de candidat pentru un loc la cele două școli de agenți de poliție din țară. Cifra poate fi catalogată ca una impresionantă, având în vedere că este vorba doar de candidații dintr-un singur județ.

Concurența se anunță a fi una acerbă, în condițiile în care cifra de școlarizare pentru sesiunea din acest an cuprinde 1.300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, plus încă 300 la Școala de Agenți de Poliție de la Cluj Napoca, iar dosarele se vor aduna din toată țara.

O centralizare exactă a concurenței nu are cum fi făcută, candidații urmând a fi triați pe parcursul probelor eliminatorii – testul psihologic și probele sportive.

În ciuda problemelor care sunt încă în structurile MAI, cert este că în ultimii doi-trei ani interesul tinerilor pentru un post de polițist, jandarm sau militar a crescut semnificativ. Asta în primul rând pentru că salarizarea este una decentă, fiind completată cu normă de hrană și alte sporuri. Argumente în plus sunt legate de siguranța pe termen lung a unui post de polițist, dar și de ieșirea la pensie la o vârstă la care mulți oameni sunt încă în deplinătatea capacităților fizice și psihice.

Acest interes ridicat pentru un post de polițist se pliază foarte bine și pe nevoile de personal din structurile de poliție. După pensionările masive din ultimii ani deficitul de personal din poliție este unul acut și așa s-a ajuns și la suplimentarea numărului de locuri în școlile de agenți de poliție, cu sesiuni de admitere de două ori pe an, în loc de o dată pe an, dar și cu scurtarea perioadei de școlarizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un post de agent de poliție, râvnit ca unul la Medicină.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un post de agent de poliție, râvnit ca unul la Medicină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei