Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Poliţist trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat că au dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie, pentru un şir de infracţiuni legate de atribuţiile de serviciu, inclusiv din sfera corupţiei.

Florin Avrămiuc a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de luare de mită, cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, o infracţiune de fals intelectual şi o infracţiune de uz de fals.    

Inculpatul, Florin Avrămiuc, şef al Postului de Poliţie Vadu Moldovei la data comiterii presupuselor fapte, mai este trimis în judecată într-un dosar de luare de mită şi abuz în serviciu aflat pe rolul Tribunalului Suceava.

Practic, este vorba tot de fapte din perioada în care acesta a fost monitorizat, adică a doua jumătate a anului 2015 – începutul anului 2016.

 

Acuzat că a „închis ochii” la transporturi de lemn şi la şoferi care au comis nereguli rutiere 

Într-unul din cazuri, inculpatul este acuzat că a depistat în trafic două căruţe încărcate cu material lemnos şi, deşi a constatat că este vorba de lemn fără acte, emise de către un pădurar, nu a întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiilor silvice. Acesta ar fi trebuit să aplice amendă între 5.000 şi 10.000 de lei şi să ia suplimentar şi măsura indisponibilizării materialului lemnos. Poliţistul este acuzat că în schimbul acestei neîndepliniri a atribuţiilor de serviciu i-a solicitat ulterior pădurarului bunuri, respectiv material lemnos. Procurorii au probe cu privire la material lemnos în valoare de 672 de lei primit în contul infracţiunii de luare de mită.  

Acelaşi agent mai este acuzat că, în perioada august 2015 – ianuarie 2016, a constatat abaterile rutiere a cinci conducători auto, însă şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi nu a întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiilor săvârşite. De aici rezultă cele cinci infracţiuni de abuz în serviciu. 

 

Acuzat că a „mutat” un martor în străinătate, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu

În fine, un alt capăt de acuzare este legat de faptul că agentul de poliţie s-a deplasat la domiciliul unui martor, care avea un mandat de aducere emis de o instanţă din Olt, şi despre care a consemnat că este plecat din ţară, deşi era acasă.

„A consemnat în fals faptul că martorul nu a mai fost găsit la domiciliu, înscris pe care l-a folosit, înaintându-l judecătoriei respective pentru a fi avut în vedere la judecarea cauzei penale în care fusese emis mandatul de aducere (infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Florin Avrămiuc mai este trimis în judecată, alături de încă doi poliţişti, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de abuz în serviciu şi a trei infracţiuni de luare de mită

Cele mai multe acuzaţii sunt legate tot de şoferi depistaţi cu diferite nereguli, care nu au fost sancţionaţi pentru abaterile lor. În câteva dintre cazuri, procurorii susţin că au reuşit să probeze şi luarea de mită.

Procesele sunt înregistrate pe rolul Tribunalului Suceava, iar inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
 Vizualizări articol: 2618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţist trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei