Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 145 (6855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Câteva sute de oameni, reprezentanţi ai bisericilor creştine şi parlamentari au militat pentru apărarea familiei creştine, la Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Dumbrăveni, Coaliţia pentru familie şi bisericile creştine au organizat, sâmbătă, în Sala Sporturilor din localitate, sub genericul „Împreună apărăm familia creştină cu valorile ei, în vremuri de asediu”, o manifestare dedicată familiei tradiţionale.

În faţa câtorva sute de oameni, au vorbit despre necesitatea definirii exprese în Constituţie, a căsătoriei ca uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi despre „asediul” asupra valorilor familiei tradiţionale primarul de Dumbrăveni, Ioan Pavăl, parlamentari, preoţi, pastori şi politicieni. Din sfera politică au fost prezenţi senatorul PSD Titus Corlăţean, deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul şi fostul deputat PNL Mircea Roşca. Bisericile creştine au fost reprezentate de protopopul Viorel Ilişoi – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pastorii Virgil Achihăi - preşedinte al Bisericilor Creştine după Evanghelie, Liviu Axinte, preşedinte al Comunităţii Penticostale Regionale Suceava, Viorel Candrianu - preşedinte al Comunităţii Creştin - Baptiste, Eugen Profir - Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea, iar Coaliţia pentru familie i-a avut la Dumbrăveni pe preşedintele Mihai Gheorghiu şi pe avocata Corina Săcrieru.

Manifestarea a început cu intonarea Imnului Naţional şi cu oficierea unei căsătorii. Anca şi Andrei, doi tineri din localitate, au avut astfel parte de cununia civilă cu cei mai mulţi martori, după cum a spus, la oficierea ceremoniei, primarul Ioan Pavăl. „Avem o ţară frumoasă, o ţară creştină, în care căsătoria este între bărbat şi femeie”, a afirmat primarul, când le-a înmânat tinerilor certificatul de căsătorie.

După acest moment festiv, invitaţii le-au vorbit credincioşilor despre valori creştine, despre păcat, neascultare şi osândă şi despre obligaţia de a se prezenta la referendumul ce va fi organizat, cel mai probabil în toamnă, pentru redefinirea noţiunii de familie în Constituţie. „Mântuitorul a ridicat instituţia căsătoriei la rang de taină sfântă”, a spus preotul ortodox Viorel Ilişoi, afirmând că Iisus „a sfinţit nunta prin participarea Sa la o nuntă din Cana Galileii”.

„Necesitatea unei legi (n.r.- referitoare la redefinirea familie) arată decăderea la care a ajuns societatea de astăzi”, a mai spus preotul.

 

Titus Corlăţean: „Refuz legiferarea păcatului!”

Senatorul PSD Titus Corlăţean a susţinut necesitatea de a „spune lucrurilor pe nume, când e vorba de familie”, într-o perioadă „în care ducem bătălii în legătură cu valorile morale după care ne conducem ca societate” şi în care „legile sunt rescrise, reinterpretate, iar soţii sunt doi bărbaţi sau două femei”. Parlamentarul a arătat că la referendum românii vor fi chemaţi să decidă dacă se modifică foarte clar Constituţia, cu căsătoria între un bărbat şi o femeie, sau „dacă mergem, aşa cum alţii au ales, pe calea păcatului, cu doi soţi”. Corlăţean a subliniat că pentru a fi valid, la referendum trebuie să se prezinte minimum 6 milioane de cetăţeni, iar pentru modificare, acesta trebuie votat de 4,5 milioane de cetăţeni. „Dincolo de lucrurile care ne despart, sunt lucruri mai profunde care ne unesc. Credinţa este unul dintre acestea”, a declarat parlamentarul, cu referire la apartenenţa politică diferită a politicienilor prezenţi la manifestare. El a făcut apel la unitate pentru succesul referendumului, pentru că altfel românii ar risca s-o ia „pe calea păcatului”. „Eu refuz legiferarea păcatului!”, a declarat Titus Corlăţean, în aplauzele publicului.

 

Apel la vigilenţă, la post, rugăciune şi acţiune pentru păstrarea valorilor creştine

Şi mai vehemenţi s-au arătat reprezentanţii Coaliţiei pentru familie. Mihai Gheorghiu a catalogat vremurile pe care le trăim ca fiind „de asediu asupra creştinătăţii”, nu doar în România, ci în toată Europa. Atât el, cât şi Corina Săcrieru au apreciat organizarea unei astfel de acţiuni la Dumbrăveni, afirmând că este un exemplu de urmat de toate comunităţile creştine din ţară. Îndemnuri la vigilenţă, la post, rugăciune şi acţiune au adresat şi reprezentanţii bisericilor creştine neoprotestante. Fostul senator PNL Mircea Roşca a declarat că în Parlament există un grup de parlamentari din toate formaţiunile politice care se întâlnesc săptămânal „în numele lui Iisus Hristos” şi că există o preocupare atentă a acestora pentru păstrarea valorilor creştine, invitând totodată publicul „să nu mai blameze şi să nu mai judece conducătorii”, respectiv politicienii. „Ne vom ruga şi pentru Iohannis şi pentru Dragnea şi pentru Dăncilă şi pentru Orban”, a spus Roşca.

În această atmosferă entuziastă, toţi cei prezenţi au spus în cor „Tatăl Nostru” şi s-au rugat pentru binecuvântarea preşedintelui ţării, a membrilor Guvernului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, pentru educatori şi învăţători şi pentru tot poporul român. La final, parlamentarii şi şefii bisericilor au făcut fotografii cu credincioşii care au dorit acest lucru.

Mai trebuie spus că imnurile religioase au fost interpretate de Grupul Coral al Bucovinei şi Fanfara Creştină Prelipca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sute de oameni, reprezentanţi ai bisericilor creştine şi parlamentari au militat pentru apărarea familiei creştine, la Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câteva sute de oameni, reprezentanţi ai bisericilor creştine şi parlamentari au militat pentru apărarea familiei creştine, la Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei