Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 130 (6840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sănătate

Tratamentul de regenerare a articulaţiilor costă între 350 şi 400 de euro, la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul tratament ortopedic cu concentrat trombocitar PRP (Platelet-Rich Plasma) a fost realizat, ieri, la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi conducerea spitalului a asigurat, cu acordul pacientului, transmiterea în direct a intervenţiei, în sala de conferinţe a unităţii medicale. Şeful secţiei Ortopedie din spital, dr. Răzvan Bandac, şi reprezentantul firmei care a furnizat echipamentul, Dan Istodorescu, au explicat avantajele acestei tehnici regenerative, recomandate în special pacienţilor tineri şi sportivilor pentru a stimula procesul de vindecare în urma unor traumatisme la nivelul articulaţiilor, tendoanelor, ligamentelor şi muşchilor. Dr. Bandac a declarat că echipamentul utilizat este cel mai performant care există acum în ţară, permiţând obţinerea unui concentrat de trombocite de foarte bună calitate, cu puritate foarte mare. Acest lucru permite creşterea intervalului între administrări la 12 luni. Terapia cu PRP poate fi utilizată şi la copii, dar în concentraţii mult mai mici şi după vârsta de 14 ani, a spus medicul ortoped. Dan Istodorescu a declarat că tehnologia utilizată pentru a grăbi procesul de vindecare a ţesuturilor este Angel PRP, „un sistem foarte sigur, steril, automatizat, fără risc de erori umane”, care foloseşte un singur kit pentru mai multe aplicaţii şi poate obţine o concentraţie de 18 ori mai mare faţă de cea uzuală a sângelui uman. Infiltraţia cu plasmă îmbogăţită cu trombocite acţionează conform sistemului natural de vindecare al organismului.

Costul tratamentului este, potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, între 350 şi 400 de euro şi trebuie achitat de pacient deoarece Casa Asigurărilor de Sănătate nu-l decontează şi nici spitalul nu poate asigura gratuitatea. ”Este un serviciu medical la cerere, dar vă asigur că va costa mai puţin decât deplasarea, cazarea, consultaţia şi tratamentul pe care le-ar plăti pacientul din Suceava ca să meargă în altă parte. Tehnica folosită la noi este superioară altor spitale”, a declarat Vasile Rîmbu, care a precizat că se pot face mai multe injectări pentru acelaşi pacient, cu un singur kit. Altfel spus, cu 350 sau 400 de euro un pacient poate primi tratament pentru ambii genunchi şi articulaţia mâinii sau a gleznei, de exemplu. Cantitatea de sânge recoltată pentru obţinerea PRP pentru o injecţie este de 50 ml de sânge; la două sau trei articulaţii cantitatea se dublează, respectiv se triplează. Tratamentul se execută în cabinetul din ambulatoriul spitalului sau în sala de operaţie a secţiei Ortopedie, în funcţie de caz, cu internare de zi. Înscrierile se fac online, telefonic sau direct, la cabinetul de ortopedie din ambulatoriu. Rîmbu a mai spus că, în funcţie de numărul de solicitări, programările la tratament vor fi grupate în câteva zile din lună, cu posibilitate de extindere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamentul de regenerare a articulaţiilor costă între 350 şi 400 de euro, la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 5920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tratamentul de regenerare a articulaţiilor costă între 350 şi 400 de euro, la Spitalul de Urgenţă Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei