Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 130 (6840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Bogdan Gheorghiu: PSD este în mod vizibil incompatibil cu valorile democratice euro-atlantice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu consideră că trecutul Partidului Social Democrat explică modul în care această formațiune politică se comportă în prezent. Bogdan Gheorghiu a afirmat acest lucru făcând referire la mineriada din luna iunie 1990, precizând că aceasta a fost a treia acțiune de acest gen întreprinsă în România postdecembristă. El a amintit că evenimentele au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. „A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor. Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme i-au pus sub inculpare în dosarul Mineriadei pe fostul preşedinte al României și actual președinte de onoare al PSD, Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu”, a declarat Gheorghiu, care a adăugat că „din probatoriul administrat în cauză a rezultat că  în perioada 11 – 15 iunie 1990, inculpaţii au decis, organizat și coordonat un atac generalizat și sistematic, lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației municipiului București, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării”. Deputatul PNL de Suceava a mai precizat că oficial, conform evidenței de la comisiile parlamentare de anchetă, numărul răniților a fost de 746, iar numărul morților de șase.

Gheorghiu a subliniat că în plan intern mineriada din iunie 1990 a reprezentat o perioadă de lipsă a libertății presei, amintind și de faptul că sediile partidelor de opoziție au fost devastate. El a spus că și efectele în plan extern au fost catastrofale, România fiind exclusă de la orice finanțare a organismelor internaționale, fiind întrerupt și acordul de asistență cu FMI, iar zeci de mii de tineri au plecat din țară.

„Prin această grilă trebuie să interpretăm mitingul PSD în care Liviu Dragnea a lansat atacuri dure la adresa procurorilor, justiției și la adresa Uniunii Europene și a NATO. Partidul Social Democrat este în mod vizibil incompatibil cu valorile democratice euro-atlantice și demonstrează zilnic că este iremediabil nostalgic după perioada ceaușismului”, a încheiat Bogdan Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: PSD este în mod vizibil incompatibil cu valorile democratice euro-atlantice.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bogdan Gheorghiu: PSD este în mod vizibil incompatibil cu valorile democratice euro-atlantice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Dacă mâine ar avea loc alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Suceava, pe cine ați vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei