Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 129 (6839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Ediţia a II-a a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Fălticeni şi Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios” din Iaşi, în parteneriat cu Institutul de Teorie şi Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române, organizează, în zilele de 14-15 iunie 2018, ediţia a II-a a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”. Ca şi la ediţia inaugurală, Conferinţa creează un cadru de dezbatere pentru specialiştii preocupaţi de problemele criticii lovinesciene de la universităţile din ţară şi de la Institutele de Cercetare ale Academiei Române.

Aşa cum am aflat de la comitetul de organizare format din profesorii universitari Lucian Chişu, de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi reprezentant al Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu”, Sorin Guia de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi notarul Dragoş-Nicolae Apostol, reprezentantul Asociaţiei Culturale „Text şi discurs religios”, Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 14 iunie 2018, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, cu începere de la ora 16.00. În deschiderea Conferinţei, PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, va rosti cuvântul de întâmpinare şi va oferi binecuvântarea participanţilor la simpozion. Va urma cuvântul de bun venit al primarului Gheorghe Cătălin Coman şi comunicarea de plen „Posteritatea critică a lui E. Lovinescu”, rostită de academicianul Eugen Simion. Prima zi a conferinţei se va încheia cu lansările de carte: „Eugen Simion – Posteritatea critică a lui E. Lovinescu; Dicţionarul General al Literaturii Române”, vol. I-IV, literele A-L(coord. Eugen Simon); „Dinastia Lovineştilor” (coord. Lucian Chişu şi Sorin Guia) şi conferirea Premiului „E. Lovinescu” pentru contribuţii la studierea şi editarea operelor criticului fălticenean.

Comunicările în secţiunea „Lovineştii în literatură” şi Masa rotundăcu titlul „Mihail Sadoveanu şi Fălticenii”, la care şi-au anunţat participarea peste 25 de personalităţi din lumea criticii literare, se vor desfăşura vineri, 15 iunie, în Aula şi Amfiteatrul Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, cu începere de la ora 10.00.

Organizatorii doresc ca acest eveniment cultural să fie înnobilat şi de dimensiunea spirituală. În acest sens, în seara zilei de vineri, 15 iunie, de la ora 19.00, pe esplanada Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, preot conf. univ. dr. Constantin Necula, de la Universitatea  „Lucian Blaga” din Sibiu, va susţine conferinţa „Cuvântarea către tineri”. Aceeaşi locaţie va găzdui de la ora 21,00 un spectacol Zdob şi Zdub.

Şi în acest an invitaţii au posibilitatea de a participa la slujba de pomenire de la mormântul familiei Lovinescu (vineri, 15 iunie, ora 9.00, la Cimitirul „Grădini”) şi de a vizita câteva lăcaşuri de cult, monumente istorice din zona Fălticenilor, cum ar fi Biserica „Adormirea Maicii Domnului”din Baia, ctitorie a domnitorului Petru Rareş, 1530; Biserica din lemn „Sf. Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni, monument istoric 1611, ctitorie a domnitorului Ştefan Tomşa al II-lea; Biserica Mănăstirii Râşca, ctitorie a domnitorului Petru Rareş, 1542.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediţia a II-a a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ediţia a II-a a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei