Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 129 (6839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Clubul Copiilor

70 de elevi au participat la a doua ediţie a Festivalului judeţean „Cânt cu drag în Bucovina!”, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Copiilor Gura Humorului a organizat recent a doua ediţie a Festivalului judeţean de interpretare vocală şi instrumentală „Cânt cu drag în Bucovina!”, eveniment care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a oraşului. Coordonatorul acestui festival-concurs, profesoara Luminiţa Chiriac, a declarat că obiectivele urmărite au fost: valorificarea cântecelor populare din Bucovina; descoperirea şi lansarea de noi talente din rândul copiilor, precum şi realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii implicaţi în activitate. Profesoara Maria Macarov, în calitate de director al Clubului Copiilor Gura Humorului, le-a urat mult succes tuturor participanţilor în momentul deschiderii festivalului.

 

Autenticitatea costumului popular, prezenţa scenică, repertoriul

La concurs au participat 70 de elevi din unităţile şcolare ale judeţului Suceava (cluburi, Palatul Copiilor Suceava şi şcoli gimnaziale), care au putut concura pentru următoarele categorii de vârstă: 7-9 ani; 10-12 ani; 13-15ani; 16-18 ani. Solişti vocali şi instrumentişti, taraf, grup vocal, grupuri folclorice au evoluat având ca repertoriu cântece specifice zonei (o singură piesă cu acompaniament pe CD cu negativ, iar elevii din categoria 16-18 ani au interpretat în plus o strofă dintr-o doină).

Deoarece nivelul prezentării participanţilor a fost deosebit de ridicat, s-a hotărât să se ofere şi un premiu special. În acest an, premiul special i-a revenit elevei Ana Maria Lămăşanu, de la Clubul Copiilor Fălticeni, categoria de vârstă 16-18 ani. Juriul a fost format din specialişti în domeniu şi a punctat autenticitatea costumului popular, prezenţa scenică, repertoriul şi nu în ultimul rând calitatea vocii şi interpretarea. Ca o concluzie a acestei ediţii a festivalului-concurs „Cânt cu drag în Bucovina!”, după cum ne-a spus Mariana Radu, profesor coordonator Programe şi Proiecte Educative - Clubul Copiilor Gura Humorului, „dacă există dragoste şi pasiune, există şi rezultate pe măsură. De aceea, felicităm copiii pentru participare, felicităm părinţii pentru implicare şi profesorii pentru dăruirea cu care-i îndrumă pentru a păstra şi a transmite mai departe cântecele din zona Bucovinei”. Din echipa de proiect a făcut parte şi prof. Iulia Danilov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70 de elevi au participat la a doua ediţie a Festivalului judeţean „Cânt cu drag în Bucovina!”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
70 de elevi au participat la a doua ediţie a Festivalului judeţean „Cânt cu drag în Bucovina!”, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei