Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 126 (6836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bijuterii retro

Moldova Classic Rally a făcut pauză între etape la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un eveniment retro de gală, Moldova Classic Rally, a poposit începând de ieri în Suceava. 35 de maşini retro adunate din toată ţara, fiecare cu pilot şi copilot, au intrat în cursă vineri dimineaţă, la ora 10.00, de la Fălticeni, unde s-a dat startul primei etape.

Competitorii participă la o cursă de regularitate, cu timpi şi viteze medii impuse. Prima etapă a cursei a fost de la Fălticeni la Suceava, prin Rădăşeni-Cornu Luncii-Ciprian Porumbescu, linia de sosire fiind Cetatea de Scaun a Sucevei.

Începând cu ora 11.30, competitorii cu început să ajungă la cetate, unul după altul, în ordinea plecării de la Fălticeni, la intervale de aproximativ un minut între ei. 

 

Moldova Classic Rally, prima dată în Suceava

Au ajuns la Suceava şi au putut fi admirate maşini care au făcut istorie, modele de lux, dar şi din gama celor care au fost destinate maselor: Fiat 1100, Fiat 1800, VW Kafer, Mercedes 450 SL, Mercedes 350 SE, Mercedes 280 SE, Skoda 120 L, Ford Capri, Opel Rekord, Ford Mustang sau Trabant 600. Automobilele româneşti au fost reprezentate de două Dacii 1300, din care una cu inscripţia „Miliţia”, şi Dacia 1100.  

Ca notă proastă, un moment neplăcut a fost faptul că participanţilor nu li s-a permis să intre cu maşinile pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei de către angajaţi ai muzeului, deşi iniţial aveau acest acord. 

Iulian Todirică, preşedintele Retro Mobil Club Suceava, a arătat că Moldova Classic Rally este la a patra ediţie şi a poposit pentru prima dată la Suceava. 

„Participăm la prima etapă a raliului retro, este prima etapă din cele şase care se desfăşoară anual în Româna. S-a dat startul la 35 de echipaje, de la Autogara Romfour Fălticeni, activitatea este organizată de Retro Mobil Club România şi Retro Mobil Club Suceava, noi fiind gazda evenimentului. Avem o participare foarte bună, cu maşini foarte bune, venite de la Bucureşti, Argeş, Ilfov, Braşov, practic din mai toată ţara”, a declarat Iulian Todirică, din Fălticeni, unul din colecţionarii de maşini retro cu cele mai rare modele din toată ţara.

 

Cursele de regularitate, îmbinate cu turism în Bucovina  

Maşinile au plecat de la start în ordinea vechimii. Primele au fost un Fiat 1100 din 1964, urmat de un Trabant 600, tot din 1964. Trabantul 600 este al colecţionarului sucevean Viorel Romaniuc, din Burdujeni. Este unul dintre modele vechi şi rare de Trabant.

Ciprian Gontaru, unul dintre organizatorii competiţiei, a explicat, în mare, în ce constă acest raliu: „În  medie se circulă cu 50 de km/h şi sunt câte patru etape. În Suceava se vor parcurge 340 de kilometri. Vom îmbina cursa cu promovarea turismului şi în general cu tot ce e de promovat în Suceava”.

Deşi cuvântul raliu ne îndeamnă de regulă a ne gândi la o cursă de viteză, prin definiţie raliul este o cursă automobilistică de regularitate şi rezistenţă. Tocmai asta au de făcut şi cei înscrişi la raliul retro. Ei trebuie să parcurgă distanţele în timpi cât mai apropiaţi de cei stabiliţi înainte de cursă.

 

Raliul continuă astăzi, pe drumurile din judeţul Suceava

Etapa a doua a cursei, începută ieri din Suceava, urma să se încheie la Suceviţa.            

Astăzi se va da startul etapei a III-a, la ora 10.00, de la Suceviţa. A treia etapă va fi mai scurtă, spre Rădăuţi, cu o oprire la Horodnic de Jos, unde automobiliştii vor vizita Muzeul de motociclete clasice al omului de afaceri Alexandru Scheul.

Sâmbătă, în jur de 13.00, maşinile vor ajunge la Rădăuţi, unde vor fi expuse în parcarea din centrul oraşului aproximativ o oră şi jumătate.

Sâmbătă, în jur de 14.30, va fi startul ultimei etape din Moldova Classic Rally, pe traseul Rădăuţi-Solca-Vârfu Dealului-Gura Humorului-Molid-Palma, cu punct final din nou la Suceviţa.

La capitolul turism, participanţii la competiţie aveau în program şi vizitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Muzeului Satului, oprirea de la Muzeul de Motociclete clasice, dar şi o plimbare cu Mocăniţa de la Moldoviţa. Oaspeţii urmau să deguste produse locale şi să încerce berea Solca.

Conform organizatorilor, sucevenii participanţi la competiţie au fost Iulian Todirică,  Constantin Berariu, Andrei Iacob, Constantin Luchian, Andrei Ceobanu, Andy Stan şi Viorel Romaniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldova Classic Rally a făcut pauză între etape la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Moldova Classic Rally a făcut pauză între etape la Cetatea de Scaun a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei