Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 124 (6834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de acasă...

Perioada 7-13 iunie

Joi, 7 iunie

Expoziţia „Tradiţie și inovare în creaţia artistică a studenţilor”

Joi, 7 iunie, începând cu ora 11:00, în spaţiul expoziţional al Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, situat la etajul I al Corpului A, va avea loc deschiderea expoziţiei „Tradiţie și inovare în creaţia artistică a studenţilor”.

Vor putea fi vizionate lucrări de artă aparţinând studenţilor și cadrelor didactice ale Facultăţii de Arhitectură, Construcţii și Artă Decorativă din cadrul Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi. Expoziţia va cuprinde o paletă generoasă de creaţii: picturi, sculpturi, prelucrări artistice ale metalului, costume populare, elemente de tapiserie, icoane.

 

Concert simfonic cu Orchestra Camerata

Joi, 7 iunie, Orchestra Camerata a profesorilor și elevilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” aduce sucevenilor un concert simfonic deosebit.

Evenimentul are loc pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

 

Marșul absolvenţilor USV, urmat de un concert Smiley, joi, la Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) organizează joi, 7 iunie, Marșul absolvenţilor, o sărbătoare dedicată celor care încheie în acest an studiile de licenţă și de masterat. Studenţii ar urma să mărșăluiască de la Universitate până în zona centrală, pe esplanada Casei de Cultură, unde va avea loc și o festivitate de absolvire, urmată de un concert al îndrăgitului artist Smiley.

Marșul va începe în jurul orei 18.00, iar concertul cu Smiley la 20.30.

 

"Fata din Curcubeu" – spectacol de teatru

Primul spectacol din programul lunii iunie pe scena Teatrului Matei Vișniec Suceava este "Fata din Curcubeu", realizat de Teatrul de Artă București – textul și regia fiind realizate de Lia Bugnar.

Spectacolul care o aduce în prim-plan pe cunoscuta actriţă Marcela Motoc poate fi văzut joi, 7 iunie, de la ora 19.00.

 

Vineri, 8 iunie

Raliu cu mașini retro, timp de două zile, pe drumurile din judeţul Suceava 

35 de mașini retro vor participa, timp de două zile, la Moldova Classic Rally, etapă de campionat naţional pentru vehicule istorice, care se va desfășura pe șoselele din judeţul Suceava, în zilele de 8 și 9 iunie.

Participanţii se vor reuni vineri, între orele 9.00 și 10.00, în Autogara Romfour Fălticeni, unde vor putea fi văzute pentru prima dată mașinile. De la ora 10.00 se va da startul primei etape de raliu. Se va pleca din Fălticeni spre Suceava, prin Rădășeni-Cornu Luncii, Măzănăești – Ciprian Porumbescu- Ilișești - Stroiești- Suceava.

La Suceava, etapa se va încheia pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Mașinile vor poposi aici între 13.00 și 15.30, pentru a putea fi văzute de public.

Vineri, în jurul orei 15.30 se va da startul etapei a II-a, pe traseul Suceava- Șcheia – Părhăuţi-Solca-Cajvana-Arbore-Suceviţa. Etapa a doua se va încheia la un popas turistic din Suceviţa, unde participanţii vor înnopta.

 

Tinca Antim lansează „Cerul care nu se vede”

Biblioteca Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava și Lectoratul de română al USV de la Cernăuţi organizează lansarea volumului de debut al poetei Tinca Antim, „Cerul care nu se vede” (Editura Tipo Moldova, colecţia „Opera Omnia. Poezie contemporană”, Iași, 2018, 91 p.). Evenimentul va avea loc vineri, 8 iunie 2018, începând cu ora 11.00, în sala „Mihail Iordache” a USV (corp A, etaj I).

Alături de poetă, se vor afla, pentru a vorbi despre volumul său de debut, universitara Gina Puică (care semnează prefaţa volumului) și criticul literar Isabel Vintilă. Moderatoarea evenimentului va fi prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, directorul Bibliotecii USV.

 

Spectacolul iHamlet, cu acces gratuit

Spectacolul de teatru new media iHamlet al asociaţiei Punctart din București va avea loc pe 8 iunie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Experienţa teatrală iHamlet este dedicată în principal adolescenţilor, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul îi are în distribuţie pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel și Vlad Pavel. Textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgănescu.

 

Sâmbătă, 9 iunie

Raliu cu mașini retro, ziua a II-a

Sâmbătă, 9 iunie, se va da startul etapei a III-a, la ora 10.00, de la Suceviţa. A treia etapă va fi mai scurtă, spre Rădăuţi, cu o oprire la Horodnic de Jos.

Sâmbătă, în jur de 13.00, mașinile vor ajunge la Rădăuţi, unde vor fi expuse în parcarea din centrul orașului aproximativ o oră și jumătate. 

Sâmbătă, în jur de 14.30, va fi startul ultimei etape din  Moldova Classic Rally, pe traseul Rădăuţi-Solca-Vârfu Dealului-Gura Humorului-Molid-Palma, cu punct final din nou la Suceviţa.

 

Duminică, 10 iunie

Spectacolul „Flautul fermecat” va avea loc duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Matei Vişniec

„Flautul Fermecat 2018” marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Ion Bogdan Ștefănescu împreună cu chitaristul Costin Soare a pregătit un repertoriu special, sub tema „Twenty Shades of Music”.

Melanjul timbrurilor, al flautului și al chitarei este unul foarte potrivit pentru acest repertoriu. Ion Bogdan Ștefănescu va folosi toate tipurile de flaut, de la cel bas, la piculină, într-o simbioză perfectă cu sunetul atât de atrăgător al chitarei.

 

Concurs de toacă  "Răsuna toaca-n cer", la Rotunda – Liteni

Parohia „Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Ap. Andrei” din Rotunda – Liteni, Protopopiatul Fălticeni, organizează duminică, 10 iunie 2018, începând cu ora 16:00, concursul de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”. Preoţii slujitori, preot paroh Mihai Ursuleasa şi diacon Adrian Ursuleasa invită cât mai multă lume la acest eveniment, aşteptând, în acelaşi timp, mulţi copii şi tineri pasionaţi care să participe în concurs.

 

Marţi, 12 iunie

„Sub apă”

De la ora 19.00, la Teatrul "Matei Vişniec" Suceava are loc spectacolul „Sub apă”, de Carmen Ella Greenhill, în regia lui Sebastian Marina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de acasă....
 Vizualizări articol: 1572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei