Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 121 (6831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Şase persoane puse sub învinuire, printre ei şi şefi ai Holzindustrie Schweighofer, în dosarul DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii DIICOT au pus sub învinuire şase persoane, dintre care patru cu funcţii de conducere în cadrul fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş ale Holzindustrie Schweighofer, în dosarul în care au acţionat săptămâna trecută, în care se fac cercetări pentru un prejudiciu de 25 de milioane de euro, prin afaceri ilegale cu lemn.

Acuzaţiile din dosar sunt foarte grave, anchetatorii vorbind de licitaţii trucate, agenţi economici scoşi din ecuaţie în mod abuziv şi exploatări ilegale.

La audieri au fost duşi şi doi angajaţi de la Garda Forestieră Suceava, precum şi directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Rădăuţi, Nichifor Tofan.

Procurorii DIICOT de la structura centrală, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au descins, miercuri, 30 mai, în cadrul a 23 de percheziţii pe raza a cinci judeţe şi a municipiului Bucureşti, la persoane fizice şi juridice, din care patru la sediile unor instituţii publice. De la Direcţia Silvică s-au ridicat documente privind licitaţii de masă lemnoasă organizate începând din 2011. 
Procurorii DIICOT au transmis că există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice, pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului.
Acuzaţiile procurorilor DIICOT fac referire la săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni, derulate în cadrul unui grup organizat.
Holzindustrie Schweighofer a transmis într-un comunicat de presă că va coopera cu autorităţile şi oferă tot sprijinul în ancheta DIICOT. Compania a anunţat că a investit 1 milion de euro în consolidarea securităţii lanţului său de aprovizionare prin măsuri care depăşesc cu mult cerinţele legale şi reglementările în vigoare din România.

Compania şi toate persoanele suspecte se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase persoane puse sub învinuire, printre ei şi şefi ai Holzindustrie Schweighofer, în dosarul DIICOT.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şase persoane puse sub învinuire, printre ei şi şefi ai Holzindustrie Schweighofer, în dosarul DIICOT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei