Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 121 (6831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă

Incendiatorul „Polonic”, condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recidivistul Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, din Broşteni, aflat în arest preventiv pentru infracţiunile de „viol”, „lipsire de libertate” şi „ameninţare”, şi-a aflat, la finele săptămânii trecute, pedeapsa. Judecătoria Vatra Dornei l-a condamnat la şapte ani şi o lună de închisoare, în regim de detenţie, în dosarul în care este judecat pentru violarea unei fete în vârstă de 15 ani, cu precizarea că sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, a ţinut prima pagină a presei sucevene în nenumărate rânduri în ultimii ani, pentru gravitatea faptelor pe care le-a comis. Printre altele, el a fost condamnat pentru incendierea unui bloc din Broşteni şi este judecat ca autor al incendierii pensiunii „La Dolce Vita”din Şcheia.

Tânărul a ieşit ultima oară din penitenciar la finele anului trecut, beneficiind de legea recursului compensatoriu. Este vorba de legea care a dus la eliberări masive pentru condiţiile proaste din penitenciare. Întors acasă, la Broşteni, „Polonic” a rezistat în libertate doar până la mijlocul lunii februarie a acestui an.

O fată în vârstă de 15 ani, din Broşteni, a reclamat că a fost ademenită de Petrică Mândrilă într-un apartament din localitate, pe 11 februarie, unde a fost constrânsă să facă sex, fiind ţinută în locuinţă cu forţa timp de mai multe ore. Fata nu a depus iniţial plângere, relatând că i-a fost frică pentru că a fost ameninţată de autor cu repercusiuni dacă va sesiza poliţia.

Violul a fost comis în apartamentul din Broşteni în care „Polonic” locuia fără forme legale, prin amabilitatea unui prieten.

Petrică Mândrilă a primit 6 ani de închisoare pentru viol, 3 ani pentru lipsire de libertate şi 3 luni pentru ameninţare. În urma contopirii pedepselor, cu aplicarea pedepsei celei mai grele, plus o treime din celelalte, a rezultat totalul de 7 ani şi o lună de închisoare.

Judecătorii dorneni au mai dispus şi prelungirea arestului preventiv faţă de inculpat.

 

Condamnări grele la activ. Alte două se apropie de sentinţa finală 

Petrică Mândrilă a fost condamnat definitiv pentru incendierea unui bloc din Broşteni, în luna martie 2014. Atunci, un bloc cu patru etaje a fost cuprins de flăcări, în urma unei acţiuni intenţionate.

Flăcările au distrus în întregime acoperişul blocului, dar şi balcoanele de la ultimul etaj, pagubele fiind estimate la 250.000 de lei.

Mândrilă a primit o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru această faptă.

Acelaşi Mândrilă a mai executat condamnări pentru fapte de furt.

În iulie 2008, Petrică Mândrilă a incendiat mai întâi casa şi apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopţi consecutive, vila omului de afaceri fiind parţial distrusă de incendiu, în timp ce pensiunea „La Dolce Vita”a ars aproape în totalitate, pagubele totale fiind de aproximativ 700.000 de euro.

În acest dosar, Mândrilă a primit 7 ani de închisoare, însă condamnarea nu este încă definitivă, cum este şi cazul pedepsei stabilite de Judecătoria Vatra Dornei. Având în vedere gravitatea faptelor şi statutul de recidivist, este de aşteptat ca „Polonic” să stea mulţi ani de acum încolo după gratii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiatorul „Polonic”, condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol.
 Vizualizări articol: 3737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiatorul „Polonic”, condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei