Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 120 (6830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Lecţii „predate” de poliţişti şi preşcolari participanţilor la traficul rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, 30 mai, preşcolarii grupei „Campionii” de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, împreună cu un echipaj al Poliţiei Rutiere Fălticeni, au distribuit şoferilor aflaţi în trafic şi pietonilor pliante cu mesaje educative: „Stop accidentelor rutiere. Viaţa are prioritate”, „Stop live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!”. Implicarea activă şi motivată a copiilor şi poliţiştilor în proiectul “Să creştem bine şi frumos!” a pornit de la necesitatea de formare şi dezvoltare a unor comportamente adecvate de integrare şi adaptare socială a preşcolarilor, conform exigenţelor actuale şi viitoare ale societăţii şi de la numărul mare de accidente rutiere în care victime sunt copiii.

„Siguranţa rutieră a copiilor reprezintă o prioritate a noastră, a poliţiştilor, educându-i să circule corect aceştia nu vor deveni victime ale accidentelor rutiere”, a precizat agent principal Alexandru Gabor.

În cadrul întâlnirii de joi, poliţiştii rutieri le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere, regulile de circulație atunci când sunt pietoni sau se deplasează pe bicicletă, au folosit fişe de colorat cu tematică rutieră şi hârtie cartonată pentru indicatoarele rutiere.

„Astăzi am desfăşurat ultima activitate din proiectul <Să creştem bine şi frumos!>, derulat în cadrul Proiectului judeţean <Noile educaţii>, prin care am căutat să atragem atenţia asupra reducerii riscului de implicare în evenimente rutiere nedorite. Susţinerea şi desfăşurarea acestui proiect educaţional la Grădiniţa cu Program Normal <Lizuca> din Fălticeni a fost un mijloc eficient, atractiv şi interactiv de continuare a educării civice prin <împuternicirea> resurselor umane (educatoare, specialişti, familie, comunitate) implicaţi în educaţie cu instrumentele şi atitudinile necesare, favorizând oportunităţi de educare şi dezvoltare pentru toţi copiii.

Intensificarea circulaţiei pe drumurile publice şi numărul mare de accidente impun cu stringenţă intensificarea şi eficientizarea activităţilor de educaţie rutieră ale copiilor de vârstă preşcolară. Împreună cu părinţii şi poliţiştii am format o echipă pentru a ajuta copiii să înveţe şi să respecte regulile de circulaţie, de securitate rutieră şi personală şi în acelaşi timp de a fi mesagerii unor mesaje educative”, ne-a spus educatoarea Doiniţa Bălan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţii „predate” de poliţişti şi preşcolari participanţilor la traficul rutier.
 Vizualizări articol: 2168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lecţii „predate” de poliţişti şi preşcolari participanţilor la traficul rutier5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei