Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 108 (6818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Corul Seminarului Ortodox a obţinut medalia de argint a Concursului Naţional de Muzică Psaltică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corul Psaltic al Seminarului Teologic ”Mitropolitul Dosoftei” din Suceava a obţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, Locul 2 şi Medalia de Argint a Concursului Naţional de Muzică Psaltică pentru Seminariile şi Liceele Teologice Ortodoxe din Patriarhia Română. Alături de această medalie binemeritată, juriul a acordat formaţiei artistice sucevene şi premiul special pentru cel mai bun dirijor, preotul Constantin-Dan Magdalena, profesor de muzică bisericească în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Suceava.

Evenimentul a reprezentat cea de a doua ediţie a etapei naţionale a concursului, organizată în Bucureşti, în data de 12 mai 2018, unde s-au adunat cele mai bune coruri psaltice din întreaga ţară.

Corul psaltic al Seminarului Ortodox, sprijinit de conducerea instituţiei prin directorul preot profesor doctor Bogdan Cojoleancă, a reprezentat cu cinste Mitropolia Moldovei la acest eveniment religios-educativ-cultural, devansând corurile unor seminarii teologice de tradiţie şi cu mai multă experienţă în domeniul muzicii bisericeşti de factură bizantină, precum cele de la Buzău şi Craiova. Performanţa este cu atât mai deosebită, ţinând cont şi de faptul că este prima participare a corului psaltic sucevean pe plan naţional, corul fiind înfiinţat în urmă cu doar 2 ani de zile, cu binecuvântarea ÎPS Pimen şi cu sprijinul părintelui director al Seminarului de atunci, arhidiacon Bogdan Mihai Hrişcă, actual inspector şcolar pentru disciplina Religie.

Concursul a avut loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în sala George Enescu, din juriu făcând parte membri cu renume, importanţi reprezentanţi ai muzicii psaltice din România precum: profesorul universitar dr. Nicolae Gheorghiţă, preşedintele juriului, arhidiaconul lector universitar dr. Gabriel Constantin Oprea, asistent universitar dr. Adrian Sîrbu, lector universitar dr. Sabin Preda, preotul doctorand Marian Bostan şi preotul lector universitar dr. Matei Zaharia.

Din componenţa corului care a urcat pe podiumul concursului naţional fac parte Ungureanu Marian, Maxemiuc Mihai, Ilişoi Gabriel, Golovco Marin, Savu Ilie, Cîrstean Daniel, toţi elevi în clasa a XII-a, Sofian Alexandru, Tersina Ştefan, Pop Ioan, Alexandriuc Justin, Vlad Alexandru, elevi în clasa a XI-a, apoi elevii din clasa a X-a Hoştină Cristian, Rusu Eusebiu, Luţa Flaviu, Oistric Adrian (isonar bas), Medrihan Gabriel, Murariu Cezar, Şcraba Dumitru şi nu în ultimul rând mezinii clasei a IX-a, Candrea Mihai (isonar central), Adumitroaie Iustinian, Lupu Andrei, Carpiuc Andrei. Dirijorul corului, părintele profesor Constantin-Dan Magdalena, este şi preot slujitor la mănăstirea Probota.

De remarcat este şi faptul că în componenţa grupului psaltic al Seminarului Ortodox din Suceava sunt şi 4 elevi din Ucraina şi Moldova. Pentru repertoriul de muzică psaltică abordat în cadrul concursului naţional, corul psaltic a fost recompensat cu 90,21 puncte, aflându-se la 21 de sutimi de ocupanţii locului întâi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul Seminarului Ortodox a obţinut medalia de argint a Concursului Naţional de Muzică Psaltică.
 Vizualizări articol: 2502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Corul Seminarului Ortodox a obţinut medalia de argint a Concursului Naţional de Muzică Psaltică4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei