Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 98 (6808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Lumea academică de azi, sub lupa Colocviului Internaţional „Evaluare în învăţământul superior. Provocări și perspective”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colocviului Internaţional „Evaluare în învăţământul superior. Provocări și perspective”, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, prin Facultatea de Litere și Știinţe ale Comunicării și Facultatea de Știinţe Economice și Administraţie Publică, Universitatea „Hassan II” din Casablanca, LAREMO (Laboratoire de Recherche en Management des Organisations) și Institutul de Comerţ și Economie KNUTE din Cernăuţi, în zilele de 3 și 4 mai, la Suceava, a fost ocazia cu care profesori, cercetători și studenţi de la cele trei universităţi au analizat cu luciditate stadiul sistemului academic și perspectivele acestuia. Organizarea învăţământului superior, evaluarea activităţii didactice și știinţifice, relaţia universitate-student-comunitate au făcut obiectul comunicărilor a căror prezentare a început ieri și va continua pe parcursul zilei de astăzi. În cuvântul de deschidere, profesorii Carmen Năstase, decanul Facultăţii de Știinţe Economice și Administraţie Publică de la USV, Adel Fartakh – Universitatea Hassan II, Casablanca și Vasyl Kyfiak au vorbit despre dezvoltarea colaborării inter-universitare și despre oportunităţile oferite de Programul ERASMUS pentru cooperarea dintre universităţi. Prezenţa auditoriului din România, Maroc și Ucraina a impus un adevărat tur de forţă pentru asigurarea traducerii simultane în și din engleză, franceză și ucraineană, sarcină asumată și îndeplinită cu brio, în plen și pe secţiuni, de universitarii Inna Khariuk și Zoulal Mansouri.

În plen, au susţinut comunicări profesorii Said Mdarbi și Zoulal Mansouri, de la Universitatea Hassan II, Svitlana Kozhushko, de la Institutul de Comerţ și Economie KNUTE din Cernăuţi și Carmen Năstase, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Pe secţiuni, ieri au mai fost în program încă 10 comunicări știinţifice, la secţiunea „Universitatea între schimbările tehnologice și continuitatea pedagogică”, iar astăzi, 9 la secţiunea „Evaluarea imaginii universităţii în contextul schimburilor interuniversitare” și 12 la secţiunea „Performanţa universitară: tendinţe actuale de evaluare”.

Colocviului Internaţional „Evaluare în învăţământul superior. Provocări și perspective” se află la a IV-a ediţie și se organizează alternativ la Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava și Universitatea „Hassan II” din Casablanca. Acesta este primul an în care institutul din Cernăuţi a intrat în parteneriat. Referitor la acest aspect, lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu, unul dintre artizanii acordului de cooperare dintre USV și universitatea marocană, a declarat că astfel „se extinde cooperarea cu ţările partenere programului Erasmus și asta nu poate fi decât un beneficiu pentru lumea academică și cercetare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumea academică de azi, sub lupa Colocviului Internaţional „Evaluare în învăţământul superior. Provocări și perspective”.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lumea academică de azi, sub lupa Colocviului Internaţional „Evaluare în învăţământul superior. Provocări și perspective”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul irezistibilă… Secretul este să o pregătim numai din boabe uscate, nu din cele gata fierte în conservă. Durează mai... Citeşte