Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 93 (6803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi standarde

O nouă autoutilitară de pompieri va fi achiziționată în comuna Todirești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Todirești a depus documentația pentru a fi aprobată prin Grupul de Acțiune Locală ”Cetatea Sucevei”, din care face parte și comuna Todirești, achiziționarea unei mașini de pompieri noi. Achiziţia se va face cu 50% fonduri europene și 50% din fondurile proprii ale primăriei, jumătate din valoarea totală a mașinii fiind deja alocată de la începutul anului în curs. Noua autospecială de pompieri va costa circa 116.000 de euro, fiind utilată la standard european pentru necesitățile comunei, și va fi garată în noua extindere a remizei de pompieri, pentru condiții bune pe timp de iarnă.

Primarul Vasile Avram al comunei Todirești ne explică motivul achiziționării unei mașini noi: ”Nu am mers pe varianta de mașină uzată la mâna a doua sau donată, pentru că mașina poate foarte bine funcționa când faci antrenamente sau o plimbare, dar când o pui în lucru, tocmai atunci se poate strica și omul rămâne cu necazul și paguba în urma incendiului. Faptul că suntem o comună mare, cu 5 sate, cu o suprafață de 6.103 hectare, cu 5.377 de locuitori și cu 2.500 de case, justifică luarea unei asemenea decizii în materie de stingerea incendiilor și protejarea oamenilor.”

Vechea mașină de pompieri a comunei, cu an de fabricație 1979, se află încă în folosință în urma unei donații primite în anii 80 de la pompierii suceveni, însă nu mai face față numărului de intervenții anuale din comună. Serviciul de Pompieri Voluntari al comunei este asigurat de 4 șoferi angajați care asigură permanența 24 de ore din 24, la Remiza de Pompieri din spatele primăriei, și care pleacă unde este nevoie la primul telefon primit.  Alături de ei acționează voluntarii , 4-5 persoane în fiecare sat, care fac această activitate din simț civic. Documentația pentru achiziționarea noii autospeciale de pompieri a fost deja depusă, urmând aprobarea contractului și intrarea în procedura de licitație pentru achiziția noii mașini. Conducerea primăriei din comuna Todirești speră ca achiziția acesteia să fie definitivată în maxim două luni de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă autoutilitară de pompieri va fi achiziționată în comuna Todirești.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O nouă autoutilitară de pompieri va fi achiziționată în comuna Todirești5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de griș (de post) Mai mult turtițe moi și dantelate decât clătite așa cum le știm noi, acestea sunt însă gustoase, economice si ușor de făcut. În plus, sunt de post și se pot face fie dulci fie sărate.Avem nevoie de:2 căni de griș, 2 căni de făină... Citeşte