Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 93 (6803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

O linie de chirurgie laparoscopică și o stație de sterilizare, transferate de la spitalul din Suceava la cel din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O linie de chirurgie laparoscopică și vechea stație de sterilizare a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vor fi transferate Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că stația de sterilizare este în stare bună de funcționare şi „poate satisface nevoile unui spital de mărimea celui din Câmpulung Moldovenesc până vor găsi surse de finanţare pentru a-şi achiziţiona un modul nou de sterilizare”.

Această stație a fost montată în Spitalul de Urgență în anul 2002 și a avut o perioadă de viață estimată de 15 ani, până în anul 2017. În 2012, au fost efectuate reparații capitale, cu o garanție a lucrărilor de 8 ani. Starea fizică și funcționalitatea permit ca aceasta să fie exploatată în continuare, până în 2020, de către spitalul din Câmpulung Moldovenesc, de aceea ordonatorii de credite/ Consiliul Județean Suceava și Primăria Câmpulung Moldovenesc au avizat transferul.

Rîmbu a mai spus că și o linie de chirurgie laparoscopică în stare bună de funcţionare, care a fost casată, va fi transferată aceluiaşi spital.

La rândul său, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Cătălin Săndulescu, a declarat că va prelua stația săptămâna viitoare, spaţiul în care va fi amplasată urmând a fi amenajat de o firmă specializată. „Sperăm să o punem în folosință până la sfârșitul lunii mai. Faptul că vom avea o staţie de sterilizare ne ajută foarte mult, pentru că va fi realizată o sterilizare centralizată pe spital şi va creşte siguranţa, ceea ce va conduce la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical”, a afirmat dr. Săndulescu. Medicul a subliniat că spitalul pe care îl conduce nu a avut probleme nici până acum în ceea ce priveşte activitatea de sterilizare, „dovadă fiind şi rezultatul controalelor încrucişate în spitale din cursul lunii martie”.

În ceea ce privește linia de chirurgie laparoscopică, aceasta va fi preluată mâine de spitalul din Câmpulung  Moldovenesc.

Menționăm că Spitalul de Urgență Suceava a renunțat la stația veche de sterilizare după ce a aciziționat și a pus în funcțiune, în acest an, una dintre cele mai moderne staţii centrale de sterilizare din România, dotată cu echipamente performante, cu un sistem integrat unic de management al sterilizării, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 700 000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O linie de chirurgie laparoscopică și o stație de sterilizare, transferate de la spitalul din Suceava la cel din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O linie de chirurgie laparoscopică și o stație de sterilizare, transferate de la spitalul din Suceava la cel din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de griș (de post) Mai mult turtițe moi și dantelate decât clătite așa cum le știm noi, acestea sunt însă gustoase, economice si ușor de făcut. În plus, sunt de post și se pot face fie dulci fie sărate.Avem nevoie de:2 căni de griș, 2 căni de făină... Citeşte