Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 92 (6802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel de urgență

Sucevenii, îndemnați să achite datoriile la termoficare, pentru a nu fi oprită apa caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datoriile populației către furnizorul de servicii de termoficare, Thermonet, în valoare de 5 milioane de lei, ar putea duce la întreruperea furnizării apei calde, de săptămâna viitoare.

Mai exact, dacă nu se strâng fondurile necesare pentru achitarea restanțelor pe care Thermonet le are, la rândul său, către alți furnizori de servicii, de săptămâna viitoare riscă să rămână fără energie electrică, fără de care nu mai pot funcționa pompele care duc energia termică spre cartierele Sucevei, nici punctele termice la care sunt racordați consumatorii finali.

“Din păcate văd că s-au adunat datorii de peste un milion de euro la populație la nivelul lunii martie. Nu este de glumă și nici de joacă. Vă rog să faceți eforturi să strângem bani, pentru că deja sunt somații de plată către Thermonet, pentru data de 28 aprilie, prin care trebuie să plătească 5 miliarde de lei vechi la E.ON, pentru a evita întreruperea furnizării energiei electrice”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a anunțat de la începutul ședinței cu asociațiile de proprietari că are de discutat “un subiect fierbinte”.

Edilul sucevean a precizat că primăria și-a făcut datoria cu vârf și îndesat, nu are nici o restanță de achitat, încât nu are bază legală să mai achite vreun ban către Thermonet, să poată să-și acopere datoriile.

“Știu că au fost facturi mai mari în februarie și martie, când a fost iarna mai grea. Nu avem soluții, dacă nu plătim, o să rămânem fără apă caldă, indiferent de cât o să ne înjure lumea”, a adăugat Lungu.

Șeful municipalității sucevene i-a îndemnat pe președinții și administratorii de asociații să ia măsuri concrete contra celor care nu plătesc datoriile, mergând până la executarea silită, pentru că altfel se va ajunge la situația pe care o avea și fostul furnizor al acestor servicii, Termica, îngropată de datorii.

“Dacă nu puteți să le faceți nimic, dați-vă demisia și lăsați pe altul să vină să vă facă treaba!”, le-a transmis Lungu celor care au spus că au în asociație datornici cu peste un miliard de lei vechi, care în continuare consumă fără să plătească nimic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, îndemnați să achite datoriile la termoficare, pentru a nu fi oprită apa caldă.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, îndemnați să achite datoriile la termoficare, pentru a nu fi oprită apa caldă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei