Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 77 (6787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Proiectele transfrontaliere pregătite de CJ Suceava şi regiunea Cernăuţi sunt aproape de finalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectele transfrontaliere pe care judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi intenţionează să le depună pentru a fi finanţate din fonduri europene sunt aproape de finalizare. Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de ieri a avut o nouă întâlnire de lucru pe tema proiectelor transfrontaliere. Întâlnirea a avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la discuţii participând peste 40 de specialişti şi factori de decizie din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, din Ucraina.

„Avem în pregătire 13 proiecte, din care 70% sunt la final. Consiliul Judeţean Suceava are proiecte în parteneriat cu administraţia de la Cernăuţi, fiind şi alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, Câmpulung Moldovenesc, Bilca, Siret, care vor depune proiecte comune cu parteneri din Ucraina”, a spus Flutur, care a adăugat că a constatat un progres semnificativ în privinţa proiectelor de la ultima întâlnire cu autorităţile ucrainene.

El a subliniat că o veste bună a venit din partea ucraineană, premierul Volodîmîr Hroisman începând demersurile pentru a identifica soluţii de finanţare a drumurilor de acces către punctele de frontieră de la Ulma – Rusca şi Vicovu de Sus - Crasna. „Noi am finalizat drumul la Vicov şi mai avem de făcut câţiva kilometri la Ulma. Ar fi un lucru extraordinar să deschidem aceste două noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina pentru că am reuşi conectarea întregii Bucovine pe zona de munte. Şi aşa cum mai spuneam, vom face proiecte-pereche pe infrastructura de drumuri, pentru accesul în noi puncte de trecere a frontierei. Pe învăţământ, pentru dezvoltarea învăţământului profesional, vor iniţia un proiect comun Colegiul Agricol Fălticeni şi liceul din Hliboca, iar pentru şcolile speciale ne propunem să achiziţionăm materiale, echipamente şi aparate”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

El a spus că alte proiecte vor fi depuse în domenii precum sănătate, iar pentru situaţiile de urgenţă se are în vedere achiziţionarea de utilaje cu braţ multifuncţional pentru spargerea gheţii, un utilaj intervenţie în zona alpină şi sisteme de filtrare pentru asigurarea potabilităţii apei. „Pentru că gastronomia devine un element important pentru diversificarea ofertei turistice avem în vedere să introducem judeţul Suceava şi Regiunea Cernăuţi în circuitul rutelor gastronomice, circuite care combină locuri de interes istoric cu alte atracţii turistice, pentru a creşte durata de şedere în destinaţii. De asemenea, lucrăm la un proiect pentru realizarea unei aplicaţii pentru telefoane smart, Ghid turistic al Bucovinei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

El a mai spus că tot la întâlnirea de ieri a discutat şi despre oportunitatea de a revitaliza, prin proiecte de cooperare transfrontalieră, o serie de meşteşuguri tradiţionale în Bucovina, cum ar fi dogăritul, pictura pe sticlă sau ceramica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele transfrontaliere pregătite de CJ Suceava şi regiunea Cernăuţi sunt aproape de finalizare.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele transfrontaliere pregătite de CJ Suceava şi regiunea Cernăuţi sunt aproape de finalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei