Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 52 (6762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilităţi

În primele două luni din an, patru copii au primit aprobarea CAS pentru decontarea tratamentului în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au nevoie de tratamente medicale în străinătate pot beneficia de decontarea serviciilor medicale, de la Casa Asigurărilor de Sănătate, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţie. De la începutul acestui an, la CAS Suceava au fost înregistrate 141 de formulare europene, dintre care patru au fost pentru copii. Cei patru copii au primit aprobare pentru decontarea tratamentului de care au nevoie, trei dintre ei în Germania şi unul în Italia.

Preşedintele director al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a declarat, ieri, că anul trecut instituţia pe care o conduce a decontat 14,106 milioane de lei pentru serviciile medicale de care au beneficiat, în statele Uniunii Europene, suceveni asiguraţi medical. Potrivit şefului CAS Suceava, cele mai multe servicii medicale decontate au fost la clinici din Austria, Belgia, Germania, Spania şi Italia.

În 2017, CAS Suceava a decontat 2.227 de solicitări pentru servicii medicale în UE de care au beneficiat asiguraţi suceveni beneficiari de card european sau certificat provizoriu de înlocuire pentru cardul european, precum şi de formulare europene - E 106, E 121 şi E 112.

Formulare E 112, prin care pacienţii pot efectua tratament în străinătate, CAS Suceava a eliberat 43, pentru unităţi sanitare din Italia, Austria, Franţa şi Germania.

În ceea ce priveşte cardurile europene de asigurări sociale de sănătate, numărul acestora a crescut, în comparaţie cu anul 2016. Cristi Bleorţu a declarat că în anul 2017 CAS Suceava a eliberat 6.588 de carduri europene, în timp ce în anul 2016 a eliberat 6.158 de carduri europene.

Reamintim că pentru tratarea afecţiunilor existente, cardul european nu poate fi utilizat. Prin urmare, un pacient nu poate fi tratat în străinătate de diabet sau de o afecţiune cronică a inimii, pe baza cardului european, însă beneficiază de îngrijiri medicale în cazul unei crize diabetice (şoc insulinic, hiperglicemie, cetoacidoza diabetică) sau cardiace.

De asemenea, acest tip de card de sănătate nu poate fi utilizat pe teritoriul României, unde funcţionează sistemul naţional al cardurilor de sănătate.

Cardul european de sănătate, acordat asiguraţilor, la fel ca şi certificatul provizoriu de înlocuire pentru cardul european oferă titularului dreptul la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. De servicii medicale în străinătate beneficiază şi anumite categorii de pacienţi cu afecţiuni care nu pot fi tratate în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În primele două luni din an, patru copii au primit aprobarea CAS pentru decontarea tratamentului în străinătate.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În primele două luni din an, patru copii au primit aprobarea CAS pentru decontarea tratamentului în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei