Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 46 (6756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosare penale

Tineri consumatori de etnobotanice, prinşi de poliţişti în trenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tineri care aveau asupra lor etnobotanice, în formă de fragmente vegetale pentru fumat, au fost prinşi de poliţiştii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava în trenurile de călători. Trei cazuri de acest gen s-au înregistrat recent, pe raza judeţului nostru. Mult mai multe cazuri au fost constatate de poliţiştii de la Iaşi, o parte pe trenuri care veneau spre Suceava.

Ultimul caz s-a înregistrat duminică seară, în trenul IR 1765 Iaşi – Timişoara Nord. Între staţiile Vama şi Câmpulung Est, o patrulă de poliţie care se afla în tren a fost sesizată de personalul CFR că doi tineri aflaţi într-un compartiment nu au bilete şi refuză să se legitimeze. După un control sumar efectuat de cei doi poliţişti, asupra unuia dintre tineri au fost găsite fragmente vegetale suspecte, care păreau a fi droguri din categoria etnobotanicelor. Tânărul respectiv a fost coborât din tren la Câmpulung Moldovenesc, unde i s-a luat o declaraţie, substanţa suspectă a fost ridicată, mai departe cazul urmând a fi anchetat de poliţiştii specializaţi de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava.

În cele mai multe cazuri depistate recent în flagrant, consumatorii au ieşit la fumat, la capetele de vagon, în staţii, atrăgând atenţia personalului de pe tren ori a altor călători.

Cantităţile de substanţe interzise găsite asupra celor prinşi în trenuri au fost mici, intrând în categoria de consum propriu. O excepţie a fost acum aproximativ doi ani de zile, când asupra unui tânăr care mergea cu trenul spre Cluj-Napoca, la un concert, au fost găsite peste 200 de pastile de ecstasy.

Toate cazurile depistate de poliţiştii de la Serviciul Transporturi sunt preluate apoi de BCCO Suceava, ofiţerii specializaţi în combaterea infracţiunilor din sfera drogurilor demarând cercetări şi extinzând ancheta, dacă există date despre o grupare mai mare.

 

De la cazuri mărunte la anchete serioase şi trimiteri în judecată

O realitate este că de multe ori de la cazuri de acest gen, aparent mărunte, anchetatorii au obţinut date care i-au ajutat să acţioneze împotriva unor grupări importante de dealeri de etnobotanice.

Un consumator care distribuie etnobotanice, chiar şi doar în cercul său de prieteni, riscă să fie trimis în judecată şi să se aleagă, în cel mai bun caz, cu o pedeapsă cu suspendare. O demonstrează mai multe dosare penale aflate pe rolul instanţelor sucevene, în care astfel de „peşti mici” sunt trimişi în judecată.

Dosarele vizează combaterea produselor etnobotanice (Legea 194/2011), iar infracţiunea pentru care sunt judecaţi inculpaţii este cea de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din datele structurilor de combatere a crimei organizate, corelate şi cu numărul celor prinşi în flagrant lunar de poliţişti sau jandarmi în locuri publice, rezultă că în judeţul Suceava consumul de etnobotanice este la un nivel ridicat. Aceste droguri „uşoare”, promovate de unii chiar ca fiind legale, sunt de multe ori mai nocive decât drogurile clasice, avertizează specialiştii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri consumatori de etnobotanice, prinşi de poliţişti în trenuri.
 Vizualizări articol: 2289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tineri consumatori de etnobotanice, prinşi de poliţişti în trenuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei