Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 35 (6745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grănicești

Familie cu 7 copii și mamă însărcinată, rămasă fără locuință după un puternic incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O întreagă familie cu 7 copii și mama însărcinată cu gemeni a rămas fără un acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu care a distrus casa și bucătăria în care locuiau cu toții. Ei au reușit să salveze doar animalele din grajdul care a scăpat de flăcări și au ajuns să locuiască la rude, ajutați de săteni și de autoritățile din comună.

 

Focul a izbucnit într-o cameră a locuinței și s-a propagat rapid

Nenorocirea s-a petrecut luni seara, în comuna Grănicești, în timp ce soții Teodoru erau acasă, cu toți cei 7 copii ai lor. În timp ce se aflau în bucătăria anexă casei de locuit, la un moment dat au simțit miros de fum dintr-o cameră a casei, folosită de familie ca dormitor. Mama copiilor, o femeie de 35 de ani însărcinată cu gemeni, a fost cea care a sunat la 112 cu puțin înainte de ora 18.00 și a anunțat izbucnirea incendiului în interiorul casei. Flăcările s-au extins cu repeziciune în interiorul camerei, astfel încât la sosirea pompierilor acoperișul casei și al anexei ardeau generalizat, existând pericolul de extindere a incendiului la celelalte construcții din preajmă. Părinții împreună cu cei 7 copii au reușit să iasă din interior, fără a putea salva însă mare lucru dintre flăcările întețite.

La locul incendiului au ajuns pompierii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, ai Gărzii de Intervenție Siret și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Grănicești, care au intervenit în total cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea flăcărilor violente. În timpul intervenției de stingere a incendiului care ardea violent, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor femeii însărcinate în vârstă de 35 de ani, care a suferit un atac de panică și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe  a Spitalului Județean Suceava, pentru investigații suplimentare.

 

În urma incendiului, pagubele au fost însemnate, iar familia a rămas fără adăpost

Incendiul a distrus întregul acoperiș al casei, pe o suprafață de 150 de metri pătrați, și mai multe bunuri depozitate în podul casei, doi metri cubi de lambriu, două tone de cereale și bunuri casnice. Focul a răvășit și mobilierul din interiorul casei, materialele textile din două încăperi, tâmplăria din lemn a geamurilor și ușilor casei, precum și pereții din lemn ai casei și anexei, pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați. Învelitoarea din azbociment a casei a fost distrusă și ea de flăcări pe circa 150 de metri pătrați, fiind afectat grav și planșeul casei de locuit. Cercetările făcute de pompieri după circa 5 ore petrecute pentru stingerea incendiului au arătat că focul a pornit din cauza jarului sau a scânteilor căzute din soba pornită în dormitor și lăsată nesupravegheată. Incendiul a distrus în totalitate anexa din lemn și acoperișul locuinței, mobilierul casei și îmbrăcămintea familiei, valoarea

totală a pagubelor fiind de aproximativ 35.000 de lei. În același timp au fost salvate animalele familiei, odată cu șura și adăpostul de animale.

 

Cei 7 copii  și părinții lor s-au mutat la rude și au acum mare nevoie de ajutor

Cei şapte copii ai familiei Teodoru, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, și părinții acestora, au mare nevoie de ajutor. Ei s-au adăpostit, după distrugerea casei de locuit, la rude, unde li s-a pus la dispoziție o odaie. În urma focului mistuitor, cei nouă au rămas doar cu hainele de pe ei. Conducerea Primăriei Grănicești încearcă să le întindă o mână de ajutor, demarând o colectă de haine, precum și una de furaje pentru animalele familiei, care constituie o principală sursă de supraviețuire. În același timp, primarul Gheorghe Nuțu ne-a declarat marți că îi va sprijini în continuare pe cei din familie, pentru a-și ridica o altă casă: ”Mâine vom trimite utilajele și oameni în ajutor, pentru a face curățenie în curtea celor rămași fără adăpost. În același timp, vom acorda familiei un ajutor de urgență, oferindu-le în primul rând materiale de construcții și sprijin pentru ridicarea în această primăvară a unei noi case.” Toți cei care le pot oferi sprijin sau ajutor de orice fel celor din familia afectată de incendiu îi pot contacta direct pe aceștia sau prin intermediul celor din Primăria Grănicești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familie cu 7 copii și mamă însărcinată, rămasă fără locuință după un puternic incendiu.
 Vizualizări articol: 3478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Familie cu 7 copii și mamă însărcinată, rămasă fără locuință după un puternic incendiu5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei