Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 30 (6740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aşteptări

Deputatul Ioan Balan speră ca noul ministru de Finanţe să repare toate aberaţiile fiscale ale guvernelor anterioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal Ioan Balan critică frecvenţa cu care se schimbă guvernul, dar şi modul în care a fost gândit noul Executiv, unul extrem de stufos pentru a permite tuturor celor care l-au sprijinit pe Liviu Dragnea să primească o felie din tortul puterii.

„Despre calitatea profesională și integritatea celorlalţi nenumăraţi miniștri, căci PSD și ALDE au creat cel mai stufos guvern din Europa, cu 27 de miniștri și peste 135 de secretari de stat, românii au văzut cu ochii lor realitatea crudă a incompetenţei: sunt miniștri slab pregătiţi, fără o carieră serioasă în trecutul lor, care nu cunosc nimic despre domeniile pe care le vor conduce. E ca și cum un pacient ar decide să fie operat de cineva care nu a mai făcut niciodată o operaţie, nici nu a văzut cum se face, nici nu a asistat vreodată un specialist și nici nu are calificare de medic. Rezultatul este foarte ușor de anticipat și pentru pacient și pentru România condusă un guvern atât de slab”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal crede că schimbarea Guvernului o dată la 6 luni reprezintă o grea lovitură de imagine pentru România în relaţiile cu partenerii externi, care vor gândi că nu pot avea o discuţie serioasă cu un ministru care stă în funcţie o perioadă foarte scurtă.

Totuşi, deputatul Balan spune că există şi o rază de speranţă, în persoana noului ministru de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici.

„Este acel senator care, ca președinte al Comisiei pentru buget, finanţe din Senat,  în anul 2017, s-a opus constant tuturor aberaţiilor fiscale introduse de cele două guverne de tristă amintire: Grindeanu și Tudose. Domnul Teodorovici s-a opus, alături de PNL, introducerii mecanismului de plată defalcată a TVA, cunoscut ca Split TVA, care a complicat viaţa contribuabililor onești și le-a făcut viaţa ușoară evazioniștilor, prin blocarea capacităţii ANAF de a se mai ocupa de ei. Domnul Teodorovici a votat alături de PNL împotriva introducerii supra-accizei la carburanţi, pentru a evita scumpirile în lanţ, în special la produsele de bază, la alimente. Domnul Teodorovici s-a opus, alături de PNL, la aberaţia supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial, măsură care a introdus în România absurditatea salariului negativ, adică angajatul cu 2-3 ore pe zi trebuie să aducă bani de acasă, pentru că impozitele sunt mai mari decât salariul. Domnul Teodorovici s-a opus, alături de PNL, prostiei denumită pompos <revoluţie fiscală>, prin care majorarea salariilor cu 25% de la 1 ianuarie 2018 s-a transformat într-o majorare de maxim 3% pentru profesori și medici, iar pentru alţi angajaţi s-a transformat în scăderi salariale, așa cum vor fi afectaţi cea mai mare parte dintre poliţiști. Domnul Teodorovici a votat, alături de PNL, amendamentele propuse de noi privind creșterea de la puţin peste 71% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit, pentru a nu împinge administraţiile publice locale în incapacitate de plată, ca urmare a reducerii veniturilor anuale din această resursă”, a enumerat Ioan Balan cele mai importante acţiuni ale noului ministru de Finanţe.

 

„Aș paria pe faptul că domnul Teodorovici va fi subit lovit de amnezie”

Deputatul liberal de Suceava spune că din postura în care a fost învestit Eugen Teodorovici are şansa să repare greşelile fostelor Guverne PSD-ALDE şi să rămână consecvent în ideile şi acţiunile pe care le-a întreprins în cursul anului trecut.

Pe de altă parte, Ioan Balan îşi exprimă speranţa ca ministrul de Finanţe din Guvernul Dăncilă să nu fi jucat teatru şi în realitate să-şi dorească funcţia de preşedinte al PSD.

„Nu rămâne decât să sperăm, pentru că în ultimii douăzeci și opt de ani nu am întâlnit încă un PSD-ist care să fie consecvent în principii, care să respecte promisiunile făcute electoratului sau care să nu își iubească scaunul și funcţia mai mult decât interesul general, al ţării și al populaţiei. Dacă mi-aţi cere să fac un pronostic, aș paria pe faptul că domnul Teodorovici va fi subit lovit de amnezie și nu se va atinge nici de split TVA, nici de supra-acciza la carburanţi, nici de supra-impozitare muncii și nici nu va mișca vreun deget pentru a asigura administraţiilor publice locale o descentralizare financiară reală, astfel încât primarii să nu se încoloneze, cu căciula în mână, pentru a primi bani de la București. Încă de lunea trecută, de la audierile din comisii, domnului Teodorovici i-a scăpat porumbelul și a afirmat că îl apreciază tare mult pe Darius Vîlcov și că lucrează foarte bine cu el, ceea ce mă îndreptăţește să cred că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară”, a conchis deputatul Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan speră ca noul ministru de Finanţe să repare toate aberaţiile fiscale ale guvernelor anterioare.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputatul Ioan Balan speră ca noul ministru de Finanţe să repare toate aberaţiile fiscale ale guvernelor anterioare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei