Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 14 (6724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Destinaţie curioasă

Poliţiştii locali suceveni vor circula pe biciclete electrice dotate cu coşuleţe de cumpărături

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 10 biciclete electrice cu care s-a dotat municipalitatea suceveană din fonduri elveţiene nu vor putea fi folosite de suceveni pentru plimbări în weekend, nici de turiştii dornici să descopere obiectivele de interes din oraşul care a fost desemnat anul trecut „destinaţie europeană de excelenţă”.

Interesul mare al sucevenilor pentru aceste mijloace moderne de deplasare, menite să promoveze transportul ecologic, este mai mult decât evident, câtă vreme, deşi au fost aduse în plină iarnă, când nu se prea pot utiliza, mulţi se interesează la primărie de închirierea lor.

Cu toate acestea, reprezentanţii municipalităţii sucevene spun că ele nu au destinaţie publică, ci sunt destinate exclusiv pentru uzul Poliţiei Locale.

În mod surprinzător, bicicletele electrice, care stau de o lună de zile în aer liber, în faţa Centrului Tradiţiilor Populare, de pe strada Universităţii, nu par deloc a fi destinate intervenţiilor rapide ale agenţilor de poliţie sau urmăririi unor potenţiali infractori, ci mai degrabă pentru plimbări sau un tur al obiectivelor turistice din zonă, mai ales că sunt dotate cu coşuleţe de cumpărături, nu cu girofar şi alarmă acustică (sirenă) de poliţie.

„Poate vor face un program de făcut cumpărături pentru populaţie. Alo Poliţia Locală, vreau şi eu un pui şi două kilograme de cartofi de la supermarket!”, a glumit un tânăr care, interesat de posibilităţile de utilizare a lor, a fost informat că doar poliţiştii locali au voie să circule cu ele.

Cel mai probabil, valoarea mare a acestor biciclete electrice şi teama că vor fi rapid deteriorate sau chiar făcute „dispărute” au determinat autorităţile locale să limiteze utilizarea lor doar de către un număr restrâns de persoane, care să respecte o serie de reguli stricte.

„Nu sunt de închiriat, nu au scop turistic. Au fost aduse pentru promovarea transportului electric în municipiu şi, folosindu-le, să facem economie de combustibil la Poliţia Locală. Aşteptăm să se încălzească, să se poată circula pe biciclete, încât să fie făcut un instructaj de folosire a lor de către firma care le-a furnizat. Vom face un regulament de folosire a lor, pe care să-l aprobăm în Consiliul Local. În principal, la finele zilei acestea trebuie returnate la locul de garare, să fie puse la încărcat”, a precizat edilul sucevean, Ion Lungu.

Valoarea de achiziţie a bicicletelor electrice, cu tot cu sistemul de încărcare a lor cu energie fotovoltaică, a fost de 586.996 de lei, oferta câştigătoare a licitaţiei fiind cea a Wind Tehnology.

 

Un sistem de închiriere a bicicletelor, idee de viitor

Ţinându-se cont de interesul tinerilor şi nu numai al lor pentru deplasările pe bicicletă, dar şi luând ca model ţările nordice, care promovează intens acest mijloc de transport nepoluant şi economic, ar fi interesant ca pe viitor municipalitatea suceveană să ia în calcul ideea înfiinţării unor centre de bike-sharing, prin care bicicletele, normale sau electrice, să poată fi închiriate contra cost sau gratuit de la un centru, putând fi returnate tot acolo sau la unul din centrele amenajate în zone mai îndepărtate (Burdujeni, Zamca, Cetate etc.).

O astfel de măsură ar fi utilă locuitorilor oraşului, dar mai ales turiştilor, în condiţiile în care Suceava doreşte să devină un important element de atragere a vizitatorilor în Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii locali suceveni vor circula pe biciclete electrice dotate cu coşuleţe de cumpărături.
 Vizualizări articol: 3426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Poliţiştii locali suceveni vor circula pe biciclete electrice dotate cu coşuleţe de cumpărături3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei