Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 dec 2017 - Anul XXII, nr. 280 (6696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Judeţul Suceava şi mai multe regiuni din Polonia şi Ucraina solicită construcţia unui coridor rutier est carpatic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava, alături de mai multe regiuni din Polonia şi Ucraina, susţine construcţia unui coridor rutier est carpatic. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, ieri, la Lvov, în Ucraina, la o întâlnire regională la care au participat autorităţi din cele trei state. „Baza discuţiilor de la Lvov s-a axat pe proiectele transfrontaliere unde a fost prezentată experienţa pozitivă Suceava-Cernăuţi între sudul şi nordul Bucovinei. Până acum am avut 12 proiecte, din care opt în perioada de preaderare şi patru după aderare. Acum avem în pregătire 13 proiecte din mai multe domenii, infrastructură rutieră, trecerea frontierei, educaţie, situaţii de urgenţă, mediu de afaceri, patrimoniu cultural. De asemenea, vreau să subliniez faptul că în cadrul întâlnirii toate regiunile participante din Ucraina şi voievodatele din Polonia au fost de acord să susţină lansarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru realizarea coridorului est carpatic de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că în cadrul discuţiilor a prezentat faptul că România a inclus în masterplanul general de transporturi zona care ar trece pe teritoriul ţării noastre pentru acest drum. Flutur a arătat că Uniunea Europeană a acceptat acest traseu. „Mai sunt 380 de kilometri pe Ucraina şi Polonia. Cu toţii am căzut de acord că e necesar acest proiect pentru că un număr tot mai mare de cetăţeni europeni circulă pe acest coridor nord sud, iar numărul lor ar putea fi şi mai mare”, a afirmat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a mai spus că preşedintele regiunii Lvov, Olecsandr Hanushchyn, a venit cu propunerea realizării unei infrastructuri CFR pe ruta Lvov-Suceava-Bucureşti, o cale ferată cu ecartament normal.

Flutur a precizat că a discutat şi cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale din Ucraina, solicitând să găsească o soluţie pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus - Crasna. „E vorba de infrastructura pe partea ucraineană. Am hotărât ca acest grup interregional să se întâlnească în ianuarie 2018 pentru a discuta despre problemele populaţiei din zona munţilor Carpaţi din aceste regiuni. Vom discuta un proiect cultural referitor la civilizaţia huţulă care se regăseşte în zona Carpaţilor în toate aceste regiuni. La întâlnire a fost prezent şi preşedintele regiunii Lugansk, care a spus că doreşte să dezvolte o cooperare cu regiunile din estul Ucrainei, din Polonia şi România. Am subliniat în discursul meu faptul că eu cred că România şi Polonia trebuie să susţină drumul Ucrainei către Uniunea Europeană. La întâlnirea viitoare vor fi invitaţi şi comisari europeni”, a încheiat Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava şi mai multe regiuni din Polonia şi Ucraina solicită construcţia unui coridor rutier est carpatic.
 Vizualizări articol: 2133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Judeţul Suceava şi mai multe regiuni din Polonia şi Ucraina solicită construcţia unui coridor rutier est carpatic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei