Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 nov 2017 - Anul XXII, nr. 265 (6681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Preventiv

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, marcată la cafeneaua la care şoferii băuţi îşi pot lăsa maşinile în custodie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imagini de la ultimele tragedii în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în accidente generate de consumul de alcool au fost proiectate sâmbătă, într-o cafenea din municipiul Suceava, al cărei administrator a avut o idee prin care încearcă să-i încurajeze pe cei care au consumat băuturi alcoolice să nu mai urce ulterior la volan. Este vorba de Apropo Cafe, acolo unde şoferii care au socializat la un pahar de tărie pot lăsa maşina în custodie, iar a doua zi primesc o cafea şi micul dejun gratuit.

Pentru că ideea celor de la Apropo Cafe li s-a părut una foarte bună, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au ţinut ca Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie să fie marcată chiar în această cafenea.

Aşa se face că sâmbătă, timp de două ore, a fost organizată o sesiune de dezbateri cu privire la consecinţele consumului de băuturi alcoolice la volan.

„Au fost prezentate materiale video şi aspecte legislative, stimulându-se colaborarea interinstituţională şi cu societatea civilă pentru realizarea obiectivului comun, respectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră. Pe bază de voluntariat, au fost testaţi cu aparatul etilotest mai mulţi clienţi, fiind promovată ideea de a lăsa vehiculul în parcarea localului public şi de a lua un taxi pentru transportul spre casă. De asemenea, au fost distribuite materiale preventive cu sloganul <Fii treaz la volan>”, a explicat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Pe de altă parte, s-a discutat cu personalul cafenelei pentru respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool către minori.

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie este o acţiune iniţiată de RoadPeace, organizaţie caritabilă din Marea Britanie, ce acordă asistenţă victimelor accidentelor rutiere. Prin Rezoluţia privind ameliorarea siguranţei rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie destinată manifestărilor care atrag atenţia asupra unui fenomen ce a devenit îngrijorător.

„Prin instituirea acestei zile se urmăreşte atragerea atenţiei asupra faptului că imprudenţa în trafic poate pune în pericol viaţa, sănătatea şi banii. În această zi, guvernele, ONG-urile şi alte instituţii ale statului din ţările lumii sunt chemate să promoveze atenţia în trafic prin activităţi care au drept scop sensibilizarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la respectarea normelor rutiere în circulaţia pe drumurile publice, conştientizarea impactului social şi a costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, a riscurilor la care sunt expuşi conducătorii tineri şi promovarea acţiunilor legate de factori cheie, inclusiv conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum public, depăşirea neregulamentară sau neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi căştile de protecţie, precum şi chestiuni legate de infrastructura rutieră”, a completat comisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, marcată la cafeneaua la care şoferii băuţi îşi pot lăsa maşinile în custodie.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, marcată la cafeneaua la care şoferii băuţi îşi pot lăsa maşinile în custodie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei