Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2017 - Anul XXII, nr. 263 (6679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În zona Rădăuţi

Razii în trafic şi verificări în baruri, într-o amplă acţiune pentru siguranţa elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de 30 de poliţişti au fost angrenaţi, miercuri, într-o amplă acţiune în municipiul Rădăuţi şi localităţi limitrofe, care a urmărit creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ, prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente şcolilor, precum şi a absenteismului şcolar. Pe lângă partea de prevenire, care a cuprins şedinţe în şcoli, poliţiştii au făcut verificări şi în baruri şi unităţi de alimentaţie publică, dar şi în trafic, unde au urmărit cu precădere siguranţa la trecerile de pietoni.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene, a arătat că au fost derulate întâlniri cu conducerile unităţilor de învăţământ, consilieri educativi şi consilieri psihopedagogi pentru discutarea unor problematici privind siguranţa şcolară. A fost analizat modul de întocmire şi respectare a regulamentelor şcolare, problematica accesului în unităţile de învăţământ, dar şi cea privind elementele de securizare a spaţiului interior şi exterior al unităţilor şcolare.

Dacă în prima parte a zilei s-a pus accent pe prevenire, după-amiaza a urmat verificarea localurilor de lângă şcoli, atât pentru depistarea elevilor care trebuiau să fie la ore, dar şi pe linia comerţului de băuturi alcoolice şi ţigări.

“Au fost verificate 20 de baruri şi unităţi de alimentaţie publică, dar şi unităţi de cazare. Au fost legitimate peste 160 de persoane şi au fost identificaţi 16 elevi care absentau de la cursuri. În cadrul acţiuniiau fost aplicate 40 de amenzi, în valoare de 12.405 lei”, a declarat Ionuţ Epureanu.

Cele mai multe amenzi au fost pentru nereguli rutiere constatate în trafic.

 

Acţiuni de amploare în şcoli din Putna şi Rădăuţi

În aceeaşi zi, au fost organizate două acţiuni de amploare, la Putna şi la Rădăuţi.

La Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare” din Putna şi la şcoala din satul Gura Putnei a fost implementat proiectul de prevenire a victimizării minorilor ,,De mici să preţuim siguranţa”. În cadrul proiectului au fost distribuite tuturor copiilor din ciclul preşcolar manuale şi cărţi editate de IPJ Suceava şi partenerii de activităţi, în vederea deprinderii timpurii a unui comportament preventiv.

De asemenea, cadrele didactice au primit kituri de învăţare, cuprinzând carduri cu evidenţierea unor aspecte privind meseria de poliţist, acestea urmând a constitui material didactic în promovarea unor recomandări preventive.

Toţi cei 88 de copii din cele două grădiniţe de la nivelul comunei au primit manuale şi cărţi, fiind organizate, totodată, concursuri şi activităţi interactive.

La Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, au fost desfăşurate activităţi preventiv-educative cu tema ”Delincvenţa juvenilă – între responsabilitate şi decizie”, fiind prezentate aspecte legislative care reglementează răspunderea penală şi limitele ei. Au fost expuse tipurile delincvenţei juvenile, cauzele violenţei în şcoli, pedepsele pentru minori, conform Codului Penal, precum şi obligaţiile ce pot fi impuse minorului de către instanţă, consecinţele comportamentului infracţional.

Poliţiştii au venit şi cu exemple concrete, de minori care au comis infracţiuni şi au primit măsuri restrictive de libertate şi condamnări în centrele de reeducare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razii în trafic şi verificări în baruri, într-o amplă acţiune pentru siguranţa elevilor.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razii în trafic şi verificări în baruri, într-o amplă acţiune pentru siguranţa elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasta crudă de ardei pentru iarnă Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se pregătește rapid, simplu, și nu necesită măsuri speciale de conservare. Pasta de ardei este un ingredient folosit de mai... Citeşte