Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 oct 2017 - Anul XXII, nr. 245 (6661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Gest

Fotografie a celebrului artist Adrian Ghenie, făcută de Oliver Mark, donată muzeului din Suceava de către autor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zestrea Muzeului de Istorie a Bucovinei s-a îmbogăţit, de ieri, cu una dintre lucrările celui supranumit ”Fotograful celebrităţilor”, Oliver Mark. Fotograful a donat o fotografie făcută pictorului român Adrian Ghenie, pentru o revistă din Marea Britanie. În cadrul conferinţei de presă de ieri, de la muzeu, la care a fost alături de directorul Muzeului Naţional Liechtenstein, Rainer Vollkommer, de directorul muzeului gazdă, Emil Ursu, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, Mark a declarat că fotografia lui Adrian Ghenie, realizată în 2014, va reveni colecţiei muzeului şi apreciază că ”se potriveşte foarte bine aici”. Artistul fotograf a apreciat modul în care au fost expuse cele 64 de lucrări ale sale în sala Pod a muzeului, la fel ca şi muzeul, în ansamblul său, afirmând că ”este extraordinar ce s-a făcut aici, îmi place cum s-a gândit”.

Pentru cei prezenţi, Oliver Mark a spus câteva dintre poveştile din spatele fotografiilor celebrităţilor pe care le-a imortalizat - Angela Merkel, Umberto Eco, Cate Blanchett, Anthony Hopkins, Jerry Lewis, Papa Benedict al XVI-lea sau Ben Kingsley.

Directorul Muzeului Naţional Liechtenstein, Rainer Vollkommer, a afirmat că se află pentru a doua oară în Suceava şi că vine aici ”cu mare bucurie”. El a menţionat că fotografiile lui Mark ”nu reprezintă doar personalităţi, ci au şi o simbolistică aparte”, apreciind că acesta a reuşit să includă Suceava în programul său. Rainer Vollkommer a mai spus că intenţionează ca, împreună cu Mark, să meargă ”într-o locaţie aleasă la întâmplare” şi timp de o oră să-i fotografieze pe toţi cei care trec pe acolo, ”să vedem ce iese”.

 

Mănăstirile pictate, ceramica de la Marginea şi Muzeul „Ion Irimescu”, printre obiectivele vizitate de Oliver Mark

”Parteneriatul cu Liechtenstein ni-l aduce astăzi aici pe unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi ai momentului. Avem numai cuvinte de laudă pentru talent şi pasiune şi aştept cu nerăbdare să-i ascult impresiile despre Suceava, la prima sa vizită în România”, a spus, la rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Pe durata şederii în judeţul nostru, Oliver Mark va vizita Muzeul de Istorie, mănăstirile Dragomirna, Voroneţ, Moldoviţa şi Suceviţa, Centrul de Ceramică de la Marginea, Muzeul „Ion Irimescu” din Fălticeni, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul Satului Bucovinean.

De asemenea, ieri după-amiază, la Muzeul de Istorie s-a întâlnit cu publicul interesat de fotografie.

Reamintim că vizita artistului fotograf Oliver Mark la Suceava face parte din proiectul ”Să ne cunoaştem muzeele - schimb de experienţă şi bune practici”, derulat de Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Muzeul Naţional Liechtenstein.

Ca urmare a acestei colaborări, până în data de 30 noiembrie a.c., la Muzeul de Istorie Suceava este găzduită expoziţia de fotografie ”Oliver Mark – Celebrităţi”. Sunt expuse 64 de lucrări în diverse formate: 100/80 cm, 60/50 cm, 40/30 cm, 23/16 cm.

Portretele lui Oliver Mark sunt cunoscute în întreaga lume. În galeria personalităţilor fotografiate intră artişti şi fotografi celebri, arhitecţi, actori, coregrafi, manageri, politicieni, autori şi publicişti, colecţionari, oameni din cultură, vedete sportive, avocaţi, ambasadori, designeri, vedete TV, coregrafi, familii nobiliare, oameni de ştiinţă, cosmonauţi, lideri religioşi etc.

A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Time, Vanity Fair, Vogue şi Die Zeit.

Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, cele două muzee au intenţia de a continua parteneriatul şi de a colabora pentru realizarea de activităţi expoziţionale comune şi de schimburi expoziţionale cu piese reprezentative pentru colecţiile celor două instituţii muzeale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografie a celebrului artist Adrian Ghenie, făcută de Oliver Mark, donată muzeului din Suceava de către autor.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fotografie a celebrului artist Adrian Ghenie, făcută de Oliver Mark, donată muzeului din Suceava de către autor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarhana cu legume Aceste paste sunt complet diferite de ceea ce se numeşte ”tarhana” prin Banat şi Ardeal. Sunt nişte delicioase paste din aluat uşor fermentat, cu multe legume, fără ou, care se pot păstra fie uscate, fie congelate şi din care se... Citeşte