Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 oct 2017 - Anul XXII, nr. 232 (6648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abureală politică

Terenul „identificat” de PSD pentru grădiniţa din Obcini era deja solicitat de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mult trâmbiţata „realizare” a PSD-ului, care s-a „umflat în pene” marţi anunţând în conferinţă de presă că a identificat terenul pentru construcţia unei grădiniţe în cartierul Obcini, s-a dovedit a fi o abureală politică.

Terenul respectiv nu doar că era vizat de ceva vreme de municipalitatea suceveană pentru a se construi o grădiniţă acolo, ba chiar a şi fost solicitat oficial, spre transfer, cu documentaţiile necesare, înainte ca alţii să se „împăuneze” cu ce au „identificat” ei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a declarat amuzat de graba cu care PSD şi-a alocat meritele identificării unei soluţii pentru construirea grădiniţei, în condiţiile în care demersurile oficiale pentru transferul terenului de pe strada Slătioarei erau deja făcute la Agenţia Naţională pentru Zootehnie, care deţine în proprietate terenul vizat, în cartierul Obcini. El a prezentat şi documente prin care dovedeşte că transferul era deja solicitat înainte ca alţii să se laude că au rezolvat problema grădiniţei care este necesară în acest cartier.

„Primăria Suceava a depus la Agenţia Naţională pentru Zootehnie, în data de 9 octombrie, cu confirmare de primire, solicitare pentru transferul unei suprafeţe de teren de 6000 de mp, pentru a face o grădiniţă nouă în cartierul Obcini. Ştiam de acest teren de un an de zile, nu asta este problema, numai că eu, faţă de alţii, care doar vorbesc, ştiu ce înseamnă să transferi un teren de la Guvern. Am câteva exemple de reuşită – cele 22 de hectare pentru groapa ecologică de deşeuri de la Moara, 12 hectare pentru complexul sportiv, 3 hectare pentru cimitir la Iţcani. Trebuie să umbli ani de zile ca să transferi aceste terenuri”, a spus edilul sucevean.

Lungu a explicat că propunerea de realizare a grădiniţei în curtea Şcolii Nr. 9 „Ion Creangă”, pe terenul care se află în proprietatea Primăriei Suceava, a fost făcută tocmai pentru că proiectul de finanţare din fonduri europene trebuia depus acum, în decembrie, nu se putea aştepta o perioadă mare de timp până să se aprobe transferul.

Realizarea grădiniţei cu program prelungit în cartierul Obcini a fost blocată de votul negativ al PSD, o opoziţie neaşteptată venind şi din partea unora dintre cadrele didactice ale unităţii şcolare respective.

„Acolo puteam face grădiniţa din fonduri europene, pe care acum le-am pierdut... Asta nu înseamnă că nu trebuie grădiniţă în cartierul Obcini. Am făcut acum aceste demersuri care vor dura, să dea Domnul să fie cât mai scurte... Acum se pune şi mai acut problema, pentru că terenurile trebuie transferate prin lege, din domeniul public al statului în cel al municipalităţii. Ca să treci o lege prin Parlament este treabă multă. Văd unii cum se laudă că au descoperit acest teren şi mai că vor premiul Nobel – nu l-a descoperit nimeni, de mult era acolo şi ştiam de el, doar că nu se putea construi acolo pe fondurile europene pe care le puteam accesa noi acum”, a adăugat Ion Lungu.

Pentru realizarea documentaţiei necesare a fi depusă odată cu solicitarea de transferare a terenului care aparţine Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Locale, au fost făcute măsurători şi schiţe cadastrale, fiind identificată în total o suprafaţă de 6.000 de mp de care Primăria Suceava are nevoie.

„Unii sunt în campanie electorală, eu sunt la primărie şi trebuie să rezolv problemele oamenilor. Dar nu e corect să afirme că primarul Lungu nu a făcut nici o grădiniţă, când am făcut trei grădiniţe noi – cea din Obcini, pe strada Slătioarei, în apropierea căreia vrem să facem şi viitoarea grădiniţă cu program prelungit, Grădiniţa <1,2,3> şi Grădiniţa <Ţăndărică> (Burdujeni), în vreme ce alte trei grădiniţe le-am modernizat, inclusiv prin mansardare şi extindere, nu că am schimbat o uşă. Avem unele dintre cele mai moderne grădiniţe din România, chiar de nivel european”, a adăugat edilul sucevean.

Cele trei grădiniţe modernizate şi extinse sunt „Aşchiuţă” de pe str. Alexandru cel Bun, „Gulliver” din George Enescu şi „Prichindelul” din Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenul „identificat” de PSD pentru grădiniţa din Obcini era deja solicitat de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terenul „identificat” de PSD pentru grădiniţa din Obcini era deja solicitat de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei