Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 oct 2017 - Anul XXII, nr. 232 (6648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Multă violenţă

Tentativă de omor într-o răfuială interlopă: au atacat cu săbii un boxer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat ancheta în cazul celei mai violente răfuieli petrecute în acest an în judeţ, într-un local din Fălticeni, unde înfruntarea a două grupuri rivale s-a finalizat cu un atac cu săbii, al celor care iniţial erau potenţiale victime. Constantin Muscă, de 49 de ani, zis ”Telu”, şi Gheorghe Nechifor, de 43 de ani, zis ”Gogu”, ambii din municipiul Fălticeni, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, port şi folosire de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cei doi l-au atacat cu săbiile pe Lucian Atănăsoaie, practicant de box, care intrase în local, căutându-i. Lucian Atănăsoaie a avut noroc să scape cu viaţă în acea zi, cei doi inculpaţi încercând să-l lovească cu săbiile în zona capului, însă sportivul a reuşit să pareze cele mai multe lovituri.

 

Umblau cu săbiile după ei. Se aşteptau să fie atacaţi în orice moment 

Procurorii au explicat în rechizitoriul de trimitere în judecată că după jumătatea lunii august a acestui an, între un grup de persoane din Bogdăneşti, în frunte cu Lucian Atănăsoaie, şi un alt grup din Fălticeni, din care făceau parte şi cei doi inculpaţi, au apărut disensiuni grave, care au dus la violenţe. Motivele acestor răfuieli nu sunt detaliate de procurori, însă din ambele tabere făceau parte indivizi cu antecedente penale, implicaţi în contrabandă şi alte afaceri cu miză mare.

Înainte de ziua de 24 august, când a avut loc tentativa de omor, Constantin Muscă şi Gheorghe Nechifor au avut altercaţii cu Atănăsoaie, a rezultat din cercetări.

Aşa se explică de ce, pe 24 august, cei care aveau să ajungă inculpaţi pentru tentativă de omor se deplasau prin Fălticeni cu săbiile după ei, pe care le ţineau în saci de rafie.

 

Cum a devenit Atănăsoaie din agresor victimă, într-o situaţie extrem de delicată

Noaptea, în jurul orei 22.00, cei doi se aflau într-un local aglomerat, la o masă. Pe imaginile video s-a văzut cum  Lucian Atănăsoaie a intrat primul în local, urmat de „locotenenţii” săi.  Lucian Atănăsoaie s-a dus ţintă spre masa celor doi, moment în care Muscă şi Nechifor au scos săbiile din saci, devenind brusc din potenţiale victime agresori.

Conştienţi probabil că vor deveni victime sigure dacă nu sunt hotărâţi, cei doi au sărit cu săbiile la Atănăsoaie. Aghiotanţii acestuia din urmă au fugit, astfel că Atănăsoaie a rămas singur în local cu cei doi atacatori cu săbiile în mână, într-un spaţiu închis, fără posibilitatea de a fugi.

„După un scurt schimb de replici, inculpaţii Nechifor Gheorghe şi Muscă Constantin au scos din sacul de rafie două săbii artizanale şi s-au năpustit asupra victimei cu intenţia de a-i aplica lovituri în partea superioară a corpului. Pentru a se apăra de atacul acestora, persoana vătămată a luat un scaun cu care a reuşit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar cu toate acestea a suferit multiple plăgi tăiate la membrele superioare şi la coapsa piciorului stâng”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Pe imagini se vede cum cei doi atacatori vor să lovească decisiv, însă nu reuşesc. 

 

Lovit violet cu sabia, a reuşit să împingă agresorii şi să scape 

Atănăsoaie a reuşit să părăsească localul, deşi tăiat, doar datorită faptului că s-a apărat şi a reacţionat cu lovituri împotriva celor doi, care au făcut paşi în spate. Foarte probabil, un alt om, fără experienţă în sporturi de contact, nu ar fi scăpat din local.

În local se aflau 20-40 de persoane, au arătat procurorii. Cele mai multe au fugit speriate ori s-au ascuns, în timp ce altele, puţine la număr, au încercat să-i tempereze pe agresori. 

Lucian Atănăsoaie a ajuns la Spitalul municipal Fălticeni, iar apoi a fost transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde a rămas internat.

 

Victima are leziuni profunde, cu posibile sechele infirmizante

Tânărul a fost diagnosticat cu mai multe plăgi profunde, la nivelul braţelor şi la coapsa piciorului stâng. Leziunile de la braţe le-a suferit în timp ce a parat loviturile de sabie care îi vizau capul.

Medicul legist care l-a evaluat pe tânăr a apreciat că sunt necesare în vederea vindecării 65-70 de zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a precizat că la minim 12 luni de la data incidentului va putea opina cu privire la eventualele sechele infirmizante (invalidante). Având în vedere violenţa atacului, înregistrat, de altfel, de o cameră de supraveghere, procurorii au probat fără dubiu fapta la tentativă de omor.

Procesul în care vor fi judecaţi cei doi inculpaţi va începe la  Tribunalul Suceava, iar inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Constantin Muscă, de 49 de ani, zis ”Telu”, şi Gheorghe Nechifor, de 43 de ani, zis ”Gogu”, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tentativă de omor într-o răfuială interlopă: au atacat cu săbii un boxer.
 Vizualizări articol: 5371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tentativă de omor într-o răfuială interlopă: au atacat cu săbii un boxer5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei