Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 sep 2017 - Anul XXII, nr. 222 (6638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna Europeană a Tineretului ediţia a XVIII-a 2017, Suceava

În perioada 14-17 septembrie a avut loc la Suceava proiectul “Săptămâna Europeană a Tineretului ediţia a XVIII-a 2017”, realizat de către Asociaţia Juventus în asociere cu Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local al municipiului Suceava prin programul din 2017. Parteneri au fost: Muzeul Bucovina, Asociaţia “Tineri de Succes”, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Suceava şi Fundaţia Ana.

Programul activităţilor a cuprins: conferinţe în cadrul cărora participanţii au primit informaţii utile referitoare la ''Iniţiative transfrontaliere pentru tineri” şi „Consiliere profesională şi educaţională”; Training şi Workshopuri interactive cu tema „Comunicare şi Parteneriat'”; Gala Tinerelor Valori Sucevene şi Seara Juventus. Sute de tineri din mai multe licee şi din organizaţii nonguvernamentale de şi pentru tineret sucevene au beneficiat de posibilitatea de a comunica cu reprezentanţi ai structurilor nonguvernamentale şi administrative de tineret din Republica Moldova şi Ucraina (Consiliul Naţional al Tineretului, Centrul pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor AVANTE, Asociaţia Alternativa, Primăria Cernăuţi, Radio Ucraina Internaţional), aflaţi în calitate de invitaţi. Astfel, s-au iniţiat posibile colaborări transfrontaliere în anul 2018 pe plan cultural, sportiv şi social. În urma exerciţiilor interactive coordonate de trainerii cu experienţă Cristian Cuciureanu şi Richard Simioniuc, participanţii organizaţi pe echipe au venit cu soluţii concrete de proiecte pentru tineret în domeniile: Cultural, Social, Sport, Divertisment (timp liber), Educaţie, Ecologie. “Altă întrebare”,”Integrare”, “Frumuseţe”, “Multiculturalitate”, “Majorat”şi “Interogatoriu” au fost temele trase la sorţi, pe care participanţii la workshopul “European Pizza Party” le-au transpus în produse realizate în echipă, stimulând astfel comunicarea şi parteneriatul. La “Gala Tinerelor Valori Sucevene” au fost evidenţiaţi tineri care s-au remarcat prin talent şi implicare activă în proiecte din 2017: Diana Adăscăliţei, Radu Andonie, Ana Maria Ciornei, Denisa Halunga, Andreea Hanuseac, Vlad Fegher, Magda Odobescu, Roxana Asaveti, Amalia Alexa, Andreea Berari, Andrei Voinea, Sandra Tudurache, Florina Putrea, Cosmin Mariciuc, Alexandra Florea, Ştefan Lupu, Samuel Duciuc, Alexandra Huţanu. “Săptămâna Europeană a Tineretului ediţia a XVIII-a 2017” s-a încheiat printr-o Seară Juventus, în care artiştii suceveni au făcut ca ritmurile tradiţionale să se împletească armonios cu cele moderne.

“În cadrul activităţilor <Săptămânii Europeană a Tineretului ediţia a XVIII-a 2017>, s-a demonstrat că există un număr important de tineri suceveni cu potenţial artistic şi uman, care pot constitui modele pentru colegii şi prietenii lor. Schimbul de experienţă cu invitaţii din Republica Moldova şi Ucraina a fost concret şi benefic tuturor. De asemenea, parteneriatul dintre Primăria Suceava, Consiliul Local Suceava şi organizaţiile de tineret sucevene a fost considerat un model de bună practică, util şi benefic pentru comunitate. Vom pregăti împreună pentru anul 2018 proiecte care să consolideze imaginea municipiului Suceava de gazdă şi organizator al unor evenimente pentru tineret la nivel naţional şi internaţional”, a declarat preşedintele Asociaţiei Juventus, Cornel Grosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Europeană a Tineretului ediţia a XVIII-a 2017, Suceava.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna Europeană a Tineretului ediţia a XVIII-a 2017, Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei