Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 sep 2017 - Anul XXII, nr. 219 (6635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zeci de episoade

Telenovelă mediatică în Belgia, cu noi detalii halucinante, în cazul suceveanului acuzat de crimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta cu privire la belgianca în vârstă de 27 de ani găsită moartă pe o plajă în luna ianuarie a acestui an, caz în care un sucevean este arestat ca suspect principal pentru crimă, se dovedeşte a fi un subiect inepuizabil pentru presa din Belgia, care a transformat cazul într-o adevărată telenovelă, cu zeci de episoade, în fiecare dintre acestea fiind vehiculate informaţii care au darul de a şoca. 

Săptămâna trecută, ziarele belgiene, citându-l pe avocatul lui Alexandru Caliniuc, tânărul în vârstă de 23 de ani, din Salcea, au scris că românul recunoaşte că a găsit-o pe femeie drogată pe plajă, a violat-o şi i-a furat colierul de la gât, însă apoi a plecat, lăsând-o în viaţă. Povestea, care pare puţin verosimilă, s-ar baza pe o serie de argumente gândite de apărarea românului. Sofie Muylle, tânăra în vârstă de 27 de ani găsită moartă pe plaja din Knokke-Heist, în noaptea de 22 ianuarie 2017, avea urme puternice de anestezice în sânge, în urma consumului de droguri, caz în care moartea ar fi putut surveni şi pe fond de hipotermie. Totuşi, datele sunt contradictorii, iniţial tot presa belgiană scriind că raportul de necropsie a confirmat o moartă violentă, prin sugrumare. Pe de altă parte, această variantă poate fi considerată şi o ultimă încercare a lui Alexandru Caliniuc de a se mai apăra, după ce ADN-ul său a coincis cu probele prelevate de pe corpul belgiencei. Astfel, acesta nu a mai putut nega contactul cu victima.

 

Clipuri video recuperate din telefonul suceveanului şi test poligraf picat

Mai nou, ziarele belgiene au titrat, în ediţiile din 22 şi 25 septembrie, informaţia că anchetatorii belgieni au recuperat din telefonul mobil al suceveanului clipuri video şi un selfie făcute imediat după comiterea faptei. Un alt element de noutate este că suceveanul a ieşit nesincer la întrebările la care a fost supus la testul poligraf.

Conform cotidianului Le Soir, filiala Brugge a procurorului din Flandra de Vest a declarat sâmbătă că suspectul a fost supus detectorului de minciuni, care a dezvăluit reacţii false.

De cealaltă parte, avocatul suceveanului, Chantal Van den Bosch, a contestat testul poligraf.

„Clientul nostru continuă să nege implicarea sa în faptele de care este acuzat şi avem întrebări cu privire la modul în care a fost folosit detectorul de minciuni, precum şi concluziile analizelor”, a declarat avocatul.

 

Suspectul de omor provine dintr-o familie profund religioasă

O altă publicaţie, 7sur7, o citează pe sora lui Caliniuc, Estera, care ar fi declarat: "Soarta lui Alexandru este în mâinile lui Dumnezeu. Dumnezeu este cel care va judeca dacă fratele meu a spus adevărul”. Sora lui Caliniuc ar mai fi spus că toată familia încă aşteaptă să audă adevărul din gura lui Alexandru.

Tânărul provine dintr-o familie neoprotestantă din Salcea, iar Alexandru Caliniuc era prezent duminică de duminică la slujbă, au povestit vecinii şi apropiaţii. 

 

Suceveanul, acuzat oficial de omor la aproape şase luni de la crimă

Corpul tinerei de 27 de ani a fost găsit pe 22 ianuarie a.c., pe plaja din Knokke-Heist, în Belgia. Belgianca petrecuse într-un cazino, alături de iubitul ei, iar în jurul orei 4.00 dimineaţa aceasta a părăsit localul singură, spunându-i iubitului că merge pe plaja din apropiere pentru a lua aer.

Iniţial, iubitul femeii a fost considerat suspectul principal de omor. Ulterior, au fost publicate intens în media belgiană imagini cu un tânăr în geacă albastră care s-a plimbat pe plajă în noaptea în care femeia a fost găsită moartă. Tânărul din imagini a fost identificat ulterior în persoana lui Alexandru Caliniuc, tânărul din Salcea. El a fost săltat de acasă, de la Salcea, la finele lunii iunie a acestui an, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Belgia. Anterior, anchetatorii belgieni verificaseră numeroase piste. Ulterior, tânărul a fost extrădat în Belgia. 

Tânărul a recunoscut încă de la început că s-a aflat în acea zi la Knokke-Heist, chiar pe plaja unde se bănuieşte că a ucis-o pe tânăra de 27 de ani. De altfel, acesta postase în acea zi pe Facebook o fotografie cu el pe plaja din Knokke-Heist. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telenovelă mediatică în Belgia, cu noi detalii halucinante, în cazul suceveanului acuzat de crimă.
 Vizualizări articol: 5525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Telenovelă mediatică în Belgia, cu noi detalii halucinante, în cazul suceveanului acuzat de crimă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei