Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2017 - Anul XXII, nr. 212 (6628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Minori problemă

Doi copii, de 14 şi 15 ani, au fugit de poliţie, cu un moped, aproape 10 kilometri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Marginea au avut parte, la finele săptămânii trecute, de o urmărire în trafic după un moped pe care se aflau doi tineri, cel care conducea vehiculul pe două roţi încercând să scape de autospeciala Dacia Logan a oamenilor legii. Dacă în zona Marginea cazurile de acest gen, cu şoferi sau conducători de vehicule pe două roţi care nu opresc la semnalul poliţiei, sunt frecvente, ceea ce surprinde în acest caz este vârsta fugarilor, unul de 14 şi unul de 15 ani. După o urmărire de aproximativ zece kilometri, minorii au abandonat mopedul şi au luat-o la fugă.

Unul dintre ei a fost prins după o urmărire, în timp ce al doilea a fost identificat ulterior.

 

Doi minori, trei infracţiuni 

Vinerea trecută, în jurul orei 20.45, o patrulă de la Secţia Rurală Marginea se afla în serviciul de control trafic pe DJ 178, în comuna Burla. Poliţiştii au observat un moped fără număr de înmatriculare, pe care se aflau doi tineri, condiţii în care au efectuat semnal regulamentar de oprire. Conducătorul nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea în viteză spre Arbore.

Poliţiştii au plecat în urmărire cu mijloacele acustice şi luminoase în funcţiune, folosind şi portavocea pentru somarea fugarului.

Conducătorul mopedului nu a oprit, intrând pe drumuri comunale şi fiind blocat în cele din urmă pe unul dintre acestea. Cei doi tineri au coborât şi au fugit.

„Pasagerul din motociclu, un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Arbore, a fost prins de poliţişti. Ulterior, poliţiştii l-au identificat pe conducătorul motociclului, acesta fiind un minor de 14 ani, din comuna Iaslovăţ”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Din verificările efectuate în bazele de date a rezultat că vehiculul pe două roţi nu era înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice. De asemenea, a mai rezultat că mopedul îi aparţine minorului de 15 ani, pasagerul, care i-a încredinţat celuilalt minor, de 14 ani, vehiculul, pentru a fi condus pe drumurile publice.

Pe numele ambilor minori poliţiştii au deschis dosar penal.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 14 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar minorul de 15 ani sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu posedă permis de conducere”, a explicat comisarul Epureanu.

 

Copilul de 15 ani a ajuns la spital cu leziuni. Acuze împotriva poliţiştilor 

Minorul de 15 ani, Marius A., din Arbore, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, fiind diagnosticat cu o contuzie abdominală şi cu contuzie hemitorace stâng.

Membrii familiei şi alţi localnici din Arbore, ajunşi la locul unde a fost prins minorul, au început să-i acuze pe poliţiştii care au fost angrenaţi în urmărire că l-au agresat pe băiatul de 15 ani şi că l-au „sechestrat” două ore în autospeciala Dacia Logan.

În timpul intervenţiilor în forţă de urmărire a unui suspect care se sustrage controlului poliţiştii pot folosi forţa pentru imobilizarea persoanei. Poliţiştii aflaţi la faţa locului i-au avertizat de altfel pe cei din familia minorului că în cazuri de acest gen se poate face şi uz de armă după epuizarea restului somaţiilor legale şi i-au îndemnat să îşi supravegheze mai atent copiii pe viitor, pentru a nu se ajunge la evenimente chiar mai neplăcute decât cel de zilele trecute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi copii, de 14 şi 15 ani, au fugit de poliţie, cu un moped, aproape 10 kilometri.
 Vizualizări articol: 2439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Doi copii, de 14 şi 15 ani, au fugit de poliţie, cu un moped, aproape 10 kilometri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei