Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2017 - Anul XXII, nr. 212 (6628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Destin înfiorător

A scăpat cu viaţă din ghena de gunoi, însă a murit ucisă cu cuţitul de propria mamă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia din Rădăuţi care şi-a ucis fiica în vârstă de 6 ani, iar apoi s-a sinucis, nenorocirea petrecându-se în localitatea Perosa Argentina din provincia Torino, în Italia, avea drepturi depline pentru a-şi creşte fiica din noiembrie 2015. Aşa rezultă din datele existente la Primăria municipiului Rădăuţi, care, prin Serviciul de Asistenţă Socială, a avut obligaţia de a o monitoriza, după ce mama a recăpătat, prin decizie a instanţei de judecată, dreptul de a-şi creşte fiica. Alina Mihaela Olaru a fost ţinută departe de fiica sa mai bine de patru ani de zile, după ce, în anul 2011, când fata avea 3 luni, a abandonat-o într-o ghenă de gunoi, în municipiul Rădăuţi.

Un alt amănunt important este că fata era totuşi recunoscută de tată, un bărbat din Vicovu de Sus. Acesta a demarat chiar la un moment dat procedurile pentru a lua el fata pentru creştere, însă nu le-a mai finalizat.

 

Fetiţa a scăpat prima dată de la moarte, din ghena de gunoi

Alina Mihaela Olaru era în Italia din luna mai a acestui an, împreună cu fiica ei. Tânăra de 31 de ani fusese chemată în Italia de mama sa, care este stabilită de 15 ani în Italia. 

Sâmbătă după-amiază, mama femeii în vârstă de 31 de ani a intrat în casă şi a făcut o descoperire şocantă: micuţa de 6 ani era moartă în sufragerie, într-o baltă de sânge, iar mama ei în bucătărie. Lângă femeia de 31 de ani a fost găsit un cuţit, cel cu care se bănuieşte că şi-a ucis fiica, iar apoi s-a înjunghiat.

După ce veştile despre nenorocire au ajuns şi la Rădăuţi s-a făcut legătura imediat cu cazul din mai 2011, când un bebeluş în vârstă de 3 luni de zile a fost găsit de un poliţist într-o ghenă de gunoi. Fetiţa era pusă într-o geantă şi doar norocul a făcut să fie salvată de poliţistul care stătea în zonă şi ducea gunoiul din apartament la ghenă.  Era vorba de fetiţa Alinei Mihaela Olaru, pe care femeia o abandonase cu puţin timp înainte.

 

Micuţa a fost dată în plasament, iar mama a ajuns la Socola

Alina Mihaela Olaru, în vârstă de 25 de ani la acea vreme, a fost condusă la poliţie, unde a declarat că pe fondul unei căderi psihice a decis să-şi abandoneze copilul, iar ceva mai târziu, când şi-a dat seama ce făcuse, s-a întors pentru a-l recupera.

Fetiţa se născuse pe 24 februarie 2011, în Hertfordshire, Marea Britanie.

După abandonarea copilului, mama, cu evidente probleme psihice, a fost internată la Psihiatrie, ajungând la Spitalul Socola din Iaşi, iar fetiţa a fost preluată de sistemul de protecţie a copilului.

Micuţa a fost dată în plasament la un asistent profesionist, după care a fost încredinţată spre creştere unui frate al Alinei Mihaela Olaru.

 

Mama a avut un dosar „beton” în baza căruia şi-a recăpătat fiica 

Mama a avut o primă tentativă de a-şi recupera fiica în 2013, când s-a prezentat la Direcţia de Protecţie a Copilului cu un avocat. Atunci, femeia a renunţat la tentativa de a-şi recupera fata, însă a revenit ulterior, în noiembrie 2014.

Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava a explicat cum a reuşit femeia să-şi recapete fiica:„A prezentat toate documentele necesare: anchetă socială cu propunere de reintegrare, copie contract de muncă (în Rădăuţi), adeverinţă de salariat, documente care dovedesc că era proprietara unei locuinţe, cazier judiciar, adeverinţă de la medicul de familie, recomandare medicală de la medic psihiatru din care reieşea că este aptă pentru creşterea copilului şi cu precizarea că este fără tulburări psihice manifestate la momentul respectiv şi are discernământul păstrat. Dosarul a fost înaintat instanţei judecătoreşti competente, care a dispus reintegrarea minorei la mamă, i-a redat exerciţiul drepturilor şi obligaţiilor părinteşti faţă de copil şi a dispus autorităţii tutelare de la domiciliul mamei (Primăria municipiului Rădăuţi) monitorizarea situaţiei copilului pe o perioadă de 6 luni de la momentul reintegrării”.

Sentinţa instanţei a fost dată în aprilie 2015, iar şase luni mai târziu, după perioada de monitorizare, mama nu a mai avut nici o restricţie şi nu a mai fost supusă vreunei verificări.

Un adevăr este că în acest caz este foarte greu de acuzat pe cineva, direct sau doar din punct de vedere moral, atâta timp cât mama a fost ţinută departe de fată mulţi ani, iar documentele medicale psihiatrice nu au mai relevat probleme. Ce a urmat a fost însă din păcate groaznic, fetiţa salvată la vârsta de 3 luni din tomberonul în care a fost abandonată având, şase ani mai târziu, un sfârşit înfiorător. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A scăpat cu viaţă din ghena de gunoi, însă a murit ucisă cu cuţitul de propria mamă.
 Vizualizări articol: 4720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A scăpat cu viaţă din ghena de gunoi, însă a murit ucisă cu cuţitul de propria mamă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei