Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc în noapte

Incendiu puternic la tarabele din Piaţa Burdujeni, de la o candelă uitată aprinsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la tarabele Pieţei agroalimentare din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, focul pornind de la o candelă uitată aprinsă într-una din tarabe. Incendiul a izbucnit în jurul orei 2.20 din noapte, iar extinderea flăcărilor a fost extrem de rapidă. Paznicul de serviciu a încercat să stingă focul, însă acesta era deja extins, astfel că bărbatul nu a reuşit, ba mai mult a suferit arsuri la mâini, primind îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, care l-a transportat ulterior la Spitalul Judeţean Suceava.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava alarma s-a dat  în jurul orei 2.45.

La faţa locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cu trei autospeciale cu apă şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au găsit un incendiu deja extins, la mai multe tarabe şi la acoperişul unui bar.

 

Administrator piaţă: o mică flacără care în aproximativ cinci minute a cuprins cele 19 mese

Tarabele erau mutate în această perioadă în parcarea de lângă piaţă, în condiţiile în care în interior se fac lucrări de modernizare.

Cristi Cureluşă, directorul Direcţiei Administraţia Pieţelor, a explicat cum a izbucnit incendiul, după ce a studiat imaginile de pe o cameră de supraveghere: „De pe imaginile de pe dispozitivele de monitorizare se observă cum apare o mică flacără care în aproximativ cinci minute a cuprins cele 19 mese care au ars în totalitate”.

 

O candelă aprinsă pentru sărbătoarea Sfintei Cruci, uitată într-o tarabă

Pe parcursul cercetărilor efectuate ieri s-a stabilit aproape cert că focul a pornit de la o candelă lăsată aprinsă peste noapte într-o tarabă.

„Se pare că focul a izbucnit de la o candelă care s-a supraîncălzit, mesele erau din fibră de sticlă, un material uşor inflamabil, şi de aici s-a produs necazul”, a explicat Cristi Cureluşă.
Cum joi a fost o mare sărbătoare religioasă, Înălţarea Sfintei Cruci, o femeie care deţine una din tarabe a aprins o candelă, însă, la plecare, se pare că a uitat-o aprinsă.

Focul a fost lichidat în jurul orei 5.20, în limitele găsite.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „În urma incendiului au ars 19 tarabe şi bunurile din interiorul acestora, respectiv legume, ambalaje şi fructe, a mai ars structura din lemn de la acoperişul unui bar, pe 110 mp, şi acoperişul de la o cizmărie, pe 3 mp. Cauza probabilă de izbucnire a focului este flacără de la o lumânare tip candelă lăsată nesupravegheată”.

Alte cinci tarabe din piaţă au fost degradate de flăcări.

Pompierii au salvat în timpul intervenţiei restul barului, cizmăria şi alte construcţii învecinate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu puternic la tarabele din Piaţa Burdujeni, de la o candelă uitată aprinsă.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendiu puternic la tarabele din Piaţa Burdujeni, de la o candelă uitată aprinsă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei