Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum se face televiziune în România

Cartiere ale Sucevei, prezentate ca locuri în care infractorii fac legea, într-un reportaj TV de un amatorism cras

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un post naţional de televiziune aflat în topul audienţelor, Kanal D, a difuzat un material în care două cartiere ale Sucevei sunt prezentate ca zone în care infractorii îşi fac de cap, iar oamenii se tem să mai meargă pe străzi. Postul a prezentat şi un top în care Suceava este plasat pe locul IV al celor mai periculoase oraşe din România. Din start, trebuie spus că topul nu se bazează pe nici o cifră legată de infracţionalitate, iar ce este prezentat în acel material de aproximativ șase minute nu are aproape nimic în comun cu realitatea. Mai mult, materialul este prezentat într-o manieră crasă de amatorism, pe care o vom detalia în acest material.

Un reportaj mincinos şi manipulator care ofensează oamenii care trăiesc în Suceava de astăzi. Cu siguranţă, nu trăim în cel mai liniştit şi sigur oraş din România, însă până la situaţia prezentată în acel reportaj este cale extrem de lungă.

 

Despre Iţcani: „Aici s-au întâmplat de-a lungul timpului foarte multe crime, este cunoscut drept cartierul cuţitarilor”

Un reporter pe nume Ștefan Stroe, care s-a făcut remarcat în trecut la defuncta OTV, a venit la Suceava, unde, pe un ton grav şi totodată agresiv, a vorbit despre cele două cartiere foarte periculoase, unde legea pumnului este cea care domneşte.

Prima oprire a reporterului este în cartierul Iţcani, prezentat ca „unul din cele mai periculoase din România”.

„Aici s-au întâmplat de-a lungul timpului foarte multe crime, este cunoscut drept cartierul cuţitarilor”, aflăm de la Ștefan Stroe. În realitate, în Iţcani, în ultimii ani nu au fost înregistrate decât fapte mărunte. Ultima agresiune gravă, în stradă, o tentativă de omor, s-a petrecut acum mai mult de trei ani de zile.

 

Imaginile arată un reporter mai agresiv decât localnicii

Revenim la reporterul Stroe. Aflat în zona pasarelei CFR, acesta se îndreptă spre un localnic de etnie romă cu următoarea abordare:  „Îţi place smardoiala, nu? Eşti obişnuit cu violenţa, vrei să mă baţi?", este abordarea jurnalistică a lui Stroe.

Următoarea imagine este cu un localnic din Iţcani, cu o sticlă de alcool în mână.

Pe imagini, cel agresiv este însă mai degrabă reporterul: "Ce ai, bă? De ce vorbeşti urât?", se exprimă reporterul, în timp ce bărbatul cu sticla în  mână se îndepărtează.
Concluzia lui Ștefan Stroe, care are un fizic impozant, este că dacă cei din Iţcani au avut curajul să comenteze în faţa lui, „deşi nu arăt prea prietenos”, cetăţenii de rând sunt în pericol. Acesta încheie apoteotic reportajul în Iţcani, vorbind despre cartierul unde au avut loc mai multe crime. Din nou, nici o legătură cu realitatea.

 

Reporterul Kanal D în Burdujeni: „Mulţime agresivă, de peste o sută de oameni”

Ștefan Stroe se mută apoi în cartierul Burdujeni, sau cel puţin aşa spune. Materialul începe şi aici în mod halucinant: „Când vrem să coborâm din maşină suntem înconjuraţi de o mulţime furioasă, peste o sută de locatari care stau în faţa blocului, cu mult alcool şi dorinţă de a se certa. Când am aflat că au înmormântat pe cineva am preferat să rămânem în maşină”. Aceste afirmaţii sunt însoţite de o serie de imagini neutre, de pe camere de supraveghere, care pot fi filmate oriunde şi care nu susţin cu nimic ceea ce vrea să transmită reporterul: faptul că în Burdujeni domneşte teroarea.

Mai vedem apoi cum Stroe se ceartă din maşină cu o femeie şi cu un bărbat cărora li se aude doar vocea şi concluzionează:  „A trebuit să ridic tonul la ei ca să-i potolesc, am reuşit până la urmă, dar vreau să vă spun că este într-adevăr un loc de care să vă feriţi".

 

Dezinformare şi lipsă de documentare, în cazul poliţistului ucis: „Sorin Vizitiu este victima celor de aici, din cartierul Burdujeni"

Reportajul se termină cu câteva imagini din Gara Burdujeni, în locul unde a fost ucis poliţistul Sorin Vezeteu.

Foarte „documentaţi”, cei de la Kanal D vorbesc de poliţistul Sorin Vizitiu, în loc de Sorin Vezeteu, şi spun că omorul a avut loc în iunie 2017, când în realitate crima a avut loc în luna iulie a acestui an. 

Concluzia lui Ștefan Stroe, trasă pentru a-şi susţine materialul, este că „Sorin Vizitiu este victima celor de aici, din cartierul Burdujeni. Vă daţi seama, dacă un poliţist a păţit asta, ce pot păţi oamenii simpli”. Din nou eroare şi lipsa  oricărei documentări: criminalul Ioan Beşa este din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, şi nu are nici o legătură cu Burdujeniul. Această crimă terifiantă nu are absolut nici o legătură cu infracţionalitatea din Burdujeni. A fost doar răbufnirea criminală a unei minţi turbate de furie, a unui individ care doar şi-a dorit să omoare un poliţist.

 

Primăria Suceava vrea să demonteze reportajul cu cifre reale şi face plângere la CNA

Foarte mulţi suceveni au reacţionat în mediul online faţă de reportajul celor de la Kanal D.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a declarat că şi din punctul său de vedere este un reportaj fabricat, iar Primăria municipiului Suceava a reacţionat deja. Au fost înaintate adrese către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, care are statistici oficiale, de la bilanţurile anuale, care arată că Suceava nu este nici pe departe în topul infracţionalităţii, la nici un tip de infracţiuni.

„Trebuie să reacţionăm, să ne apărăm imaginea. Le mulţumim numeroşilor suceveni care au reacţionat faţă de acest reportaj. Primul pas va fi o reclamaţie la CNA, însoţită de statisticile reale, şi luăm în calcul şi o acţiune în instanţă, ne vom sfătui cu juristul primăriei în acest sens”, a declarat viceprimarul Sucevei.

Reportajul la care facem referire poate fi vizionat şi pe site-ul cotidianului nostru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartiere ale Sucevei, prezentate ca locuri în care infractorii fac legea, într-un reportaj TV de un amatorism cras.
 Vizualizări articol: 9009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Cartiere ale Sucevei, prezentate ca locuri în care infractorii fac legea, într-un reportaj TV de un amatorism cras5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei