Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Laptele şi cornul

CJ Suceava începe recuperarea de la şcoli a pagubelor din ”frauda” cu cornuri de 33 de bani, descoperită de Curtea de Conturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a solicitat tuturor celor 760 de unităţi de învăţământ din judeţ liste cu prezenţa preşcolarilor şi elevilor în anul şcolar 2016-2017, în vederea recuperării unei sume de 118.416 lei, apreciată drept prejudiciu de Curtea de Conturi. Suma reprezintă contravaloarea a 329.310 cornuri facturate ”şi decontate nelegal, în neconcordanţă cu prezenţa la program a elevilor şi preşcolarilor beneficiari de produse”. De fapt, este vorba despre o neconcordanţă între numărul de cornuri şi cutiile de lapte distribuite în şcoli. Raportat la numărul de şcoli, ”frauda” cu cornuri la 33 de bani bucata înseamnă că, în cele 170 de zile de şcoală, de anul trecut, în fiecare unitate de învăţământ s-au consumat circa 300 de cornuri în plus faţă de lapte. Suma imputabilă ar fi de aproximativ 100 de lei/şcoală.

Justificări ale directorilor de şcoli, de genul că, în perioadele de post creştin, unii copii refuză laptele, dar acceptă cornul sau că perioada de valabilitate de 6 luni a laptelui UHT permite stocarea laptelui refuzat, fără nevoia de a face o nouă comandă, în timp ce cornurile nu pot fi păstrate, dacă nu au fost consumate, nu au fost luate în calcul de auditorii Curţii de Conturi. 

Aceştia au apreciat ca deficienţă acceptarea la plată, de Consiliul Judeţean, a facturilor însoţite de “centralizatoare de distribuţie produse” care conţin cantităţi superioare comparativ cu numărul de preşcolari şi elevi prezenţi la şcoală în 2016.

„Abaterea consemnată a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului ordonatorului principal de credite prin efectuarea de plăţi nelegale în sumă de 118.416,84 de lei”, se precizează în raport.

Teancurile de liste cu prezenţa pe tot anul şcolar trecut, trimise acum de şcoli la CJ, trebuie să lămurească dacă este o fraudă sau aproape în fiecare zi, în fiecare şcoală din judeţ, a existat un copil care a mâncat (ilegal) un al doilea corn dat de stat, la 33 de bani bucata. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava începe recuperarea de la şcoli a pagubelor din ”frauda” cu cornuri de 33 de bani, descoperită de Curtea de Conturi.
 Vizualizări articol: 5009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
CJ Suceava începe recuperarea de la şcoli a pagubelor din ”frauda” cu cornuri de 33 de bani, descoperită de Curtea de Conturi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei