Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agravant

Prinşi băuţi la volan, doi şoferi au refuzat testarea pentru alcoolemie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, după ce nu au vrut să dea curs invitaţiei poliţiştilor de a sufla în aparatul etilotest, după ce au fost opriţi de aceştia în trafic.

Un echipaj al Poliţiei Rurale Bălcăuţi a fost sesizat duminică după-amiază despre faptul că un tânăr conduce în mod agresiv un autoturism marca BMW prin localitatea Zamostea. În urma verificărilor, autoturismul a fost văzut circulând pe DJ 291A, dinspre Postul de Poliţie spre Primăria Zamostea. La vederea echipajului de poliţie,   conducătorul auto a virat dreapta, în faţa Căminului Cultural din localitate, după care a oprit. De la volan a coborât Mihai C., un tânăr de 25 ani, localnic, care le-a spus poliţiştilor că nu are la el nici un document personal sau al autovehiculului. Cu această ocazie, oamenii legii au simţit că tânărul mirosea a alcool. El a fost condus la sediu Postului de Poliţie Zamostea, unde a refuzat să sufle în aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Siret, unde de asemenea a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. El s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea care a urmat, în jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc au oprit în trafic autoturismul marca Renault Laguna care circula pe strada Unirii din oraş, la volanul autoturismului aflându-se Andrei I., de 36 ani, din comuna Şaru Dornei. Poliţiştii au fost puşi şi de această dată în situaţia de a fi refuzaţi la solicitarea testării cu aparatul etilotest, după ce au simţit că bărbatul mirosea a alcool. La Spitalul Municipal Vatra Dornei bărbatul a refuzat în continuare recoltarea mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. La verificarea bazei de date a poliţiei, s-a constatat faptul că acesta avea permisul de conducere reţinut. În acest caz pe numele său a început urmărirea penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendatşi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Ceea ce nu ştiu cei care refuză testarea pentru alcoolemie este faptul că această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, ei neputând beneficia de o pedeapsă mai uşoară, precum amenda penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinşi băuţi la volan, doi şoferi au refuzat testarea pentru alcoolemie.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prinşi băuţi la volan, doi şoferi au refuzat testarea pentru alcoolemie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei