Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2017 - Anul XXII, nr. 199 (6615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Într-o săptămână

Nici un furt sau faptă de violenţă, după suplimentarea patrulelor, la Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intensificarea majoră a acţiunilor de control şi patrulare ale Poliţiei la Şcheia, în cadrul planului comun „Zona specială de siguranţă publică” a avut rezultate foarte bune în prima săptămână în care s-a acţionat cu până la 28 de poliţişti pe zi, doar pe raza acestei comunei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat că în perioada 28 august – 2 septembrie pe raza comunei nu a fost sesizată nici o infracţiune stradală, nici un furt sau faptă cu violenţă. Asta, în condiţiile în care au fost perioade în care la Şcheia s-au reclamat zilnic mai multe spargeri de locuinţe, dar şi de maşini.

 

Ce a făcut Poliţia în prima săptămână a planului de reducere a infracţionalităţii

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat că au fost relocate forţe suplimentare de poliţie, au fost analizate strict elementele de vulnerabilitate şi au fost sporite acţiunile de patrulare pe itinerarii multiple, fiind asigurată o vizibilitate sporită a acţiunilor pentru descurajarea actelor de natură infracţională.

Pentru descurajarea infractorilor, pe lângă poliţiştii de la Şcheia, alţi 20 de poliţişti au misiuni la Şcheia, pe linie rutieră, de ordine publică sau de cercetare penală. De asemenea, luptătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale au şi ei grafic de patrulare la Şcheia.   

„Au fost stabilite trei noi itinerarii de patrulare pentru acoperirea eficientă a tuturor zonelor”, a explicat comisarul Ionuţ Epureanu.

În prima săptămână a acţiunii cu efective sporite de la Şcheia, au fost legitimate 301 persoane şi au fost controlate 203 vehicule. Au fost efectuate opt intervenţii la diverse evenimente semnalate şi au fost întocmite patru dosare penale. Au fost suspendate două permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare şi trei seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate şi 137 de amenzi, cele mai multe pentru nereguli la regimul rutier şi acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii au pus accent şi pe verificarea paznicilor de la unităţile economice dar şi a stării bancomatelor.

 

Acţiunea continuă până spre finele lunii septembrie. Ce va urma apoi?

„Zona specială de siguranţă publică” va continua la Şcheia până pe data de 27 septembrie. Trebuie spus că aceste suplimentări ale numărului de poliţişti se vor face timp de o lună cu mari eforturi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, dar şi cu goluri rămase în alte zone vulnerabile. Este ştiut faptul că IPJ Suceava are deficit mare de personal, după numeroasele pensionări din ultimii doi ani, iar multe zone din judeţ, mai ales din mediul rural, sunt foarte prost acoperite.

De aceea, ce se întâmplă acum la Şcheia este doar o soluţie pe termen scurt. Pentru ca infracţionalitatea din această comună să  scadă pe termen lung este nevoie de mult mai multe măsuri.

Poliţiştii şi prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, au solicitat Primăriei Şcheia îmbunătăţirea iluminatului public, darea în folosinţă a 28 de camere video dar şi scoaterea urgentă la concurs a celor 11 posturi din Poliţia Locală Şcheia.

De asemenea, având în vedere că mulţi dintre autorii de infracţiuni de la Şcheia sunt minori, unii cu vârste foarte mici, care nu au răspundere penală, prefectul Sucevei a cerut o implicare mai mare a sistemului de protecţie a copilului, care să găsească soluţii pentru scoaterea din familie a minorilor care au deja mai multe dosare penale, fără ca membri familiilor lor să facă ceva pentru a-i îndrepta. De altfel, la Şcheia au fost şi cazuri cercetate de poliţie, din care a rezultat că minorii de etnie romă sunt împinşi la comiterea de furturi chiar de către părinţi sunt fraţii mai mari. Aceştia din urmă profită chiar de prevederile Codului Penal, ştiu că minorii au răspundere penală limitată, şi de aceea ei pun la cale furturile, dar îi trimit să le comită pe cei mai mici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un furt sau faptă de violenţă, după suplimentarea patrulelor, la Şcheia.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici un furt sau faptă de violenţă, după suplimentarea patrulelor, la Şcheia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei