Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 sep 2017 - Anul XXII, nr. 198 (6614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Apreciere

Preşedinta IMM Suceava îşi doreşte mai multe femei care să aibă determinarea şi ideile Domnicăi Gherasim, o afaceristă de succes din zona Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liliana Agheorghicesei, preşedinta Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) Suceava, îşi doreşte mai multe femei de succes în mediul de afaceri local şi a dat-o ca exemplu pe Dayana Domnica Gherasim.

Preşedinta Federaţiei Patronale IMM Suceava s-a arătat impresionată de modul în care Domnica Gherasim şi-a construit afacerile, dar mai ales de modul în care a avut puterea să-şi revină din şocurile prin care a trecut şi a reuşit să o ia de la capăt.

„Încă de la prima ediţie a <Târgului lăptarilor> de la Cîmpulung Moldovenesc, din 1997, a lansat o gamă de produse lactate <delicatese>, care ulterior au fost model pentru multe fabrici de lapte. A construit fabrica de lactate de la temelie. A dezvoltat acest sector într-un mod interesant. A utilizat reţete de fabricaţie după stasurile de stat, şi-a certificat propriile reţete, dar a atestat şi produse de pe timpul domnitorului Ștefan cel Mare. A descoperit ceva foarte interesant: Ștefan cel Mare venea cu oştenii lui din Galiţia, îi lăsa să se odihnească pe malul râului Suceava care trece prin Milişăuţi, de unde şi denumirea oraşului Milişăuţi unde se află fabrica (Miles=ostaş în greceşte). Apoi domnitorul servea la Conacul <Varniţa> din Bădeuţi unele bucate precum caşcaval afumat şi maturat în grotă, alături de vânatul la proţap. Astfel de produse le-a avut pe piaţă şi Dayana Domnica Gherasim, până în anul 2013, cât şi alte produse diverse”, a arătat Liliana Agheorghicesei.
La un moment dat, afacerile nu au mai mers, iar Domnica Gherasim a fost nevoită să plece în SUA, de unde însă a revenit pentru a intra din nou în mediul de afaceri.

„O consider o femeie puternică, un om care a luptat cu viaţa şi nu s-a lăsat învinsă. De la patronatele IMM-urilor a primit numeroase diplome, atât în nume personal, cât şi împreună cu firma, pentru locul întâi ca domeniu de afaceri, pentru complexitate de produse, pentru calitate deosebită, cât şi ca femeie manager cu rezultate excepţionale. Ultimele diplome şi trofee i le-am înmânat personal şi spun că sunt pe deplin meritate. A mai excelat şi în alte sectoare, cum ar fi extracţia pietrei, construcţii, carmangerie”, a completat Liliana Agheorghicesei.

Dacă în trecut a fost jurist la firmele sale, acum este avocat la baroul european, după ce a reuşit la examenul pentru postul de Arbitru la Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituţionalizat - Sucursala Suceava, pentru Ucraina, Moldova şi alte zone.

 

Ce este Federaţia Patronală IMM

Începând cu anul 1993, întreprinderile mici şi mijlocii din judeţul Suceava sunt reprezentate la nivel local, regional şi naţional de Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava.

Această federaţie a fost constituită pentru a acţiona în toate domeniile, cu scopul creării unui mediu favorizant funcţionării, dezvoltării şi perfecţionării activităţii societăţilor comerciale, promovării şi apărării intereselor agenţilor economici şi ale organizaţiilor patronale în raporturile acestora cu autorităţile şi instituţiile publice, cu alte organe şi organisme din ţară şi străinătate.

Scopurile organizaţiei vizează şi elaborarea strategiei judeţene patronale privind evoluţia economiei şi rolul patronatelor IMM de la nivelul judeţului Suceava, colaborarea şi cooperarea cu structuri similare din ţară şi străinătate, conceperea şi oferirea de programe de pregătire şi perfecţionare profesională, programe de consultanţă şi asistenţă în afaceri.

Cu sprijinul acestei federaţii au fost iniţiate şi organizate manifestări şi acţiuni de interes pentru IMM-urile din judeţul Suceava.

Un exemplu elocvent este organizarea, în fiecare an, a evenimentelor „cu tradiţie” în rândul oamenilor de afaceri ai judeţului: „Ziua întreprinzătorilor din judeţul Suceava”,  ”Ziua femeii întreprinzător din judeţul Suceava”, şi mai ales, cele 21 de ediţii ale Topului firmelor private din judeţul Suceava.

Prin organizarea acestor evenimente, federaţia a prezentat rezultatele în afaceri ale IMM-urilor sucevene, performanţele lor, eforturile oamenilor de afaceri suceveni de a rezista situaţiilor economico-financiare şi de a găsi reţeta succesului în afaceri.

A premiat şi omagiat firmele şi managerii cu rezultate economice deosebite, pe cei care au sprijinit şi au avut o contribuţie importantă în susţinerea şi dezvoltarea patronatelor IMM locale şi naţionale, pe femeile întreprinzătoare, pe tinerii întreprinzători, pe toţi cei care prin competitivitate şi reuşitele lor în afaceri au contribuit la dezvoltarea sectorului privat al judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinta IMM Suceava îşi doreşte mai multe femei care să aibă determinarea şi ideile Domnicăi Gherasim, o afaceristă de succes din zona Bucovinei.
 Vizualizări articol: 2580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinta IMM Suceava îşi doreşte mai multe femei care să aibă determinarea şi ideile Domnicăi Gherasim, o afaceristă de succes din zona Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei