Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 sep 2017 - Anul XXII, nr. 198 (6614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Ion Lungu şi PNL continuă războiul împotriva Sucevei şi a Sucevenilor

În această vară, Ion Lungu şi PNL le-au făcut cadou Sucevenilor creşterea taxei pentru salubritate cu 80%, de la 5 la 9 lei/persoană/lună, dar şi creşterea preţului gigacaloriei cu 35%, de la 178 la 240 lei/Gcal. Bonus pentru locuitorii din Cartierul Obcini, în plină criză de nervi în timpul şedinţei de Consiliu Local din 31.08.2017, Ion Lungu şi PNL ameninţau cu mutarea Grădiniţei ce urma să se construiască în Obcini, în cartierul Iţcani. Au vreo importanţă criterii precum: natalitatea, numărul de copii, media de vârstă pe fiecare cartier sau deciziile se iau în funcţie de crizele de nervi pe care, în ultimul timp, Ion Lungu nu şi-i mai poate stăpâni.
Insistenţa Primarului Ion Lungu şi a consilierilor PNL privind construirea grădiniţei din Obcini în curtea Şcolii Generale Nr. 9 indică deja un interes ascuns şi alte jocuri de culise, în nici un caz preocuparea pentru nevoile comunităţii. Nu credem că nivelul de superficialitate a ajuns atât de mare încât nu s-a găsit nici o altă soluţie pentru această problemă. A analizat Ion Lungu şi alte variante? De ce nu a organizat un Referendum în Cartierul Obcini, pentru a înţelege nevoile şi dorinţele reale ale cetăţenilor?
Situaţia este cu atât mai absurdă cu cât din nou consilierii PSD sunt acuzaţi că blochează dezvoltarea oraşului cu voturi politice şi că se dorea „binele comunităţii”, când de fapt societatea civilă şi-a exprimat foarte clar poziţia. Noi nu am mai văzut niciodată elevi, inclusiv olimpici, să participe la o şedinţă de consiliu local şi să dovedească un asemenea spirit civic. Cu 11 voturi pentru, 3 abţineri şi 8 împotrivă, acest proiect de hotărâre nu a avut nici măcar majoritate simplă (se pare că Ion Lungu a pierdut majoritatea în Consiliul Local), dar domnul Lungu s-a supărat pe copiii din Obcini şi mută acum grădiniţa în Iţcani, ca şi cum oraşul este al lui.
Cartierul Obcini are nevoie în continuare de grădiniţă, dar una realizată în condiţii de legalitate, care să respecte normele europene de 20 mp pentru fiecare copil preşcolar şi pentru care beneficiile sunt mai mari decât costurile. Un singur lucru este clar: pe Ion Lungu nu-l interesează sucevenii şi nu-l ating cartonaşele roşii date de comunitate. Mereu va găsi o scuză pentru impotenţa a peste 14 ani de conducere a administraţiei locale şi dacă o poate pune pe seama opoziţiei politice, o va face.
În timp ce Ion Lungu şi PNL sunt în război cu Sucevenii, noi, Consilierii Locali PSD şi Organizaţia Municipală PSD Suceava, vom face "Totul pentru Suceava"!

Dan Cuşnir, preşedinte Organizaţia Municipală  PSD Suceava
Totul pentru Suceava!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu şi PNL continuă războiul împotriva Sucevei şi a Sucevenilor.
 Vizualizări articol: 5594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Ion Lungu şi PNL continuă războiul împotriva Sucevei şi a Sucevenilor3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei