Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 aug 2017 - Anul XXII, nr. 177 (6593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune rutieră

Amenzi şi permise reţinute după un control al Poliţiei la trecerile de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava, împreună cu colegii din teritoriu, au fost angrenaţi, săptămâna trecută, într-o acţiune de control care a urmărit, pe de o parte, depistarea pietonilor care traversează neregulamentar, iar pe de altă parte depistarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere la zebrele de pe carosabil. Acţiunea a avut în vedere faptul că pietonii sunt adesea victime în accidente rutiere. De altfel, traversările neregulamentare sunt a doua cauză a accidentelor grave care se petrec în judeţul Suceava.

În cadrul acţiunii de control din data de 3 august au fost controlate peste 300 vehicule şi au fost legitimaţi peste 350 de pietoni.

Poliţiştii au aplicat un total de 145 de amenzi, în valoare de peste 38.000 lei. Dintre acestea, 37 de amenzi au fost pentru pietoni.  Este vorba de cazurile în care pietonii au traversat neregulamentar, deşi aveau în apropiere locuri marcate.

În cadrul acţiunii au fost reţinute şi 11 permise de conducere, din care cinci de la şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor care traversau strada regulamentar.

La acţiunea de control au fost utilizate vehiculele din dotarea IPJ Suceava şi aparatura pentru captare imagini de pe radarele omologate. În aceste condiţii, cele mai multe dintre abaterile amendate au fost şi înregistrate video.

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră. Acţiunile preventive au fost concentrate în special în zonele rurale tranzitate de drumuri naţionale şi europene.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, alături de o sancţiune contravenţională de  4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2 – 3 puncte amendă. Aşadar, o traversare neregulamentară vă poate aduce o amendă de minimum 290 de lei. Legislaţia prevede traversarea prin locurile marcate, acolo unde acestea există, iar în situaţiile în care nu există un loc marcat, pietonul trebuie să se asigure corespunzător înainte de a traversa, pentru evitarea oricărui pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi şi permise reţinute după un control al Poliţiei la trecerile de pietoni.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Amenzi şi permise reţinute după un control al Poliţiei la trecerile de pietoni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei