Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vizită oficială

Consiliul Judeţean Suceava a aniversat 20 de ani de parteneriat cu regiunile Schwaben, Mayenne şi Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aniversat, ieri, împlinirea a 20 de ani de la încheierea parteneriatului cu regiunile Schwaben, din Germania, Mayenne – Franţa şi Cernăuţi, din Ucraina. Pentru a marca împlinirea celor 20 de ani de colaborare, delegaţii din Schwaben, Mayenne şi Cernăuţi au fost prezente ieri în judeţul Suceava, oficialii din cele trei ţări participând alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la o vizită în care au fost incluse unele dintre cele mai importante investiţii realizate din fonduri europene. La vizita de ieri a participat şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germană, Dragoş Anastasiu. Turul judeţului a început cu vizitarea zonei de agrement din Parcul Ariniş, din oraşul Gura Humorului, acolo unde delegaţiile au fost primite de Gheorghe Flutur, primarul Marius Ursaciuc şi vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că a ţinut să organizeze această vizită pentru a marca într-un mod mai special împlinirea celor 20 de ani de parteneriat, prin prezentarea celor trei delegaţii a poveştilor de succes cu proiecte realizate din fonduri europene. „Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi venit în România şi să vă mulţumesc pentru cei 20 de ani superbi de parteneriat. Vreau să mulţumesc Germaniei şi Franţei pentru sprijinul acordat României în finanţarea de proiecte europene. Ştiu că cele două ţări sunt principalii finanţatori ai Uniunii Europene, motiv pentru care vrem să vă arătăm o parte din investiţiile făcute din fonduri europene. Normal ar trebui să avem o lună de zile să vizităm judeţul Suceava şi să vă arătăm investiţiile realizate, dar am ales câteva obiecte turistice, motiv pentru care începem această vizită în Gura Humorului”, a spus şeful administraţiei judeţene.

El le-a prezentat oaspeţilor din cele trei regiuni zona Humorului, arătând că în această parte a judeţului sunt nu mai puţin de 200 de pensiuni, adică aproximativ o treime din infrastructura turistică a judeţului.

 

Flutur şi mai mulţi oficiali din cele trei ţări s-au dat cu tiroliana care trece peste râul Moldova

La rândul său, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, le-a explicat oficialilor din cele trei regiuni că în ultimii zece ani, în complexul Ariniş a fost investită o sumă de 15 milioane de euro, prin proiecte cu fonduri europene. El a precizat că cea mai mare investiţie a fost făcută prin proiectul „Popas”, cu o valoare de 12 milioane de euro. După momentul oficial, delegaţiile din cele trei ţări au vizitat piscina acoperită, parcul de escaladă, după care au urcat cu telescaunul până la punctul de start al celor două pârtii de schi din Gura Humorului. În timpul vizitării parcului, preşedintele CJ Suceava, primarul Marius Ursaciuc şi mai mulţi oficiali din cele trei ţări au vrut să încerce una dintre cele mai noi atracţii ale zonei de agrement Ariniş, tiroliana care trece peste râul Moldova. Primul care a traversat pe tiroliană râul a fost Gheorghe Flutur, care a ţinut să precizeze că a vrut să facă „un exerciţiu de adrenalină”, după care au urmat primarul Marius Ursaciuc, dar şi delegaţi din cele trei ţări.

La finalul vizitei de la Gura Humorului, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectele realizate din fonduri europene în acest oraş au făcut ca zona de agrement Ariniş să fie vizitată anual de peste 120.000 de turişti. „Oaspeţii din cele trei ţări sunt încântaţi de investiţiile de aici, de peste 15 milioane de euro, dar trebuie spus că vor urma şi alte proiecte, unul dintre cele mai importante intitulându-se OAZA, care va însemna extinderea zonei de agrement Ariniş. Şi vreau să spun că sunt bucuros că putem să le oferim partenerilor o carte de vizită pe care Bucovina şi judeţul Suceava o au astăzi, prin aceste proiecte europene de succes”, a precizat Flutur. El a subliniat că cei 20 de ani de parteneriat cu regiunile Schwaben şi Mayenne au reprezentat un mare câştig atât pentru judeţul Suceava, cât şi pentru regiunea Cernăuţi, din Ucraina. „Noi suntem şcoală pentru alte judeţe în domeniul protecţia copilului şi protecţia socială. Iar acest lucru se întâmplă şi pentru că ai noştri au mers şi s-au instruit de multe ori în Germania, cu psihologi, pedagogi şi oameni care lucrează cu copii cu dizabilităţi. Şi dacă ne uităm în toate domeniile, am avut de câştigat din parteneriatul cu Germania şi Franţa, şi dorim să intensificăm acest parteneriat”, a declarat Flutur.

 

Parteneriatul cu Schwaben ar putea fi extins la nivelul Regiunii de Nord-Est

Şeful administraţiei judeţene a adăugat că şi autorităţile din celelalte judeţe din cadrul Regiunii de Nord-Est l-au anunţat că vor să încheie un parteneriat cu Schwaben, la nivel regional, urmând ca în perioada următoare să fie începute demersurile în acest sens.

După vizita la Gura Humorului, delegaţiile din cele trei ţări au continuat turul proiectelor realizate din fonduri europene cu urcarea Transrarăului până pe platoul masivului Rarău.

După parcurgerea Transrarăului, Flutur a ţinut să precizeze că dezvoltarea acestei zone va continua cu redeschiderea drumului către Izvorul Alb, dar şi prin construcţia unei pârtii de schi.

Apoi a urmat o vizită la Mănăstirea Suceviţa, lăcaş de cult care a beneficiat de un proiect european pentru restaurarea patrimoniului cultural şi modernizarea infrastructurii conexe. Vizita oficialilor din cele trei ţări va continua şi astăzi cu alte două obiective realizate prin fonduri europene, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

La aniversarea celor 20 de ani de parteneriat, delegaţiile din Germania şi Franţa au fost conduse de preşedintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, şi vicepreşedintele regiunii Mayenne, Gerard Dujarrier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a aniversat 20 de ani de parteneriat cu regiunile Schwaben, Mayenne şi Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava a aniversat 20 de ani de parteneriat cu regiunile Schwaben, Mayenne şi Cernăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei