Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tâlhărie urmată de moartea victimei

15 ani de închisoare pentru un tânăr care a ucis în casă un bătrân pentru banii din pensie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Dolhasca, a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei, victimă fiind un bătrân în vârstă de 76 de ani, care a fost strâns de gât pentru a spune unde îşi ţinea banii din pensie. Oribila faptă a fost comisă în luna noiembrie a anului trecut, în satul Brehuieşti din comuna Vlădeni, în judeţul Botoşani. Inculpatul, Ionel Badalache, se află în arest preventiv tot din acea lună, fiind închis în Penitenciarul Botoşani. El a fost condamnat iniţial de Tribunalul Botoşani la 15 ani de închisoare, pedeapsă care a fost menţinută şi de Curtea de Apel Suceava, care a dat ieri verdictul final. La comiterea faptei au mai participat încă doi complici, botoşăneni.

Din ancheta de la acea vreme a rezultat că cei trei, hotărâţi să facă rost de bani, au dat buzna în casa bătrânului de 76 de ani, care tocmai îşi primise pensia. Cei trei au întrerupt curentul electric, pentru ca bătrânul să nu poată aprinde lumina, după care au intrat în cameră şi l-au luat la bătaie. Pentru că vârstnicul a refuzat să le spună unde îşi ţine banii, unul dintre tineri l-a strâns de gât, în timp ce ceilalţi au început să scotocească prin casă, după bani. Când s-au văzut cu prada, tinerii au plecat, dar septuagenarul, care suferise mai multe leziuni interne, a murit la scurt timp. Trupul neînsufleţit al bătrânului a fost găsit a doua zi de un vecin. A urmat o anchetă maraton, cazul fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi de ofiţerii de poliţie specialişti în investigaţii criminale. Punctul de plecare l-a reprezentat o amprentă găsită de criminalişti pe unul din obiectele din casă. În urma investigaţiilor, anchetatorii au ajuns la Ionel Badalache, de 24 de ani, din Dolhasca, ca principal autor, şi la Marius Andrei Şuhanea, de 26 de ani, din Botoşani. Puşi în faţa probelor, tinerii l-au deconspirat şi pe un adolescent de 15 ani, care a fost şi el complice la comiterea faptei.

Dacă tânărul din Dolhasca a primit 15 ani de închisoare, ca principal autor al faptei, Andrei Şuhanea a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în timp ce minorul a primit 2 ani de detenţie într-un centru de reeducare. Toate pedepsele sunt definitive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 ani de închisoare pentru un tânăr care a ucis în casă un bătrân pentru banii din pensie.
 Vizualizări articol: 2308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 ani de închisoare pentru un tânăr care a ucis în casă un bătrân pentru banii din pensie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei