Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2017 - Anul XXII, nr. 168 (6584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Soţia poliţistului ucis pe peronul gării solicită să fie angajată în Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soţia poliţistului ucis joia trecută pe peronul Gării din Burdujeni a solicitat oficial Ministerului de Interne să fie angajată în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Aceasta are toate şansele să obţină un loc de muncă în cadrul poliţiei în baza unui articol din Statutul Poliţistului, care face referire la cazuri de acest gen. Femeia speră să fie repartizată cât mai aproape de casa sa, în condiţiile în care are de crescut de copilaşi, unul de 5 şi unul de 7 ani. O serie de probleme legislative sunt însă, din cauza blocării angajărilor în Poliţie, însă probabil că pentru o astfel de situaţie excepţională se va găsi o soluţie.

 

Ce spune legea

Solicitarea oficială a fost transmisă ieri Ministerului de Interne. De altfel, ministrul de interne Carmen Dan, prezentă la înmormântarea poliţistului Sorin Vezeteu, i-a spus soţiei îndoliate că o aşteaptă în audienţă la minister atunci când va avea puterea să facă acest drum.

Conform articolului 37, aliniatul 2, din Statutul Poliţistului, „copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi soţul sau soţia acestuia pot fi numiţi în funcţii de poliţist ori angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, dacă îndeplinesc condiţiile legale”.

Conform aceloraşi prevederi legale, copiii unui poliţist decedat în misiune pot fi înmatriculaţi, la cerere, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, fără concurs.  

 

Femeia speră să primească un post într-un serviciu neoperativ, cu program fix

Pentru soţia lui Sorin Vezeteu varianta logică şi firească ar fi încadrarea  pe un post în cadrul unui serviciu neoperativ din cadrul IPJ Suceava. Asta ar însemna mai exact o muncă de birou, cu program de luni până vineri, pentru ca femeia să poată să se ocupe şi de cei doi copii cu care a rămas în îngrijire după dispariţia soţului său.

Referitor la acest demers, poliţistul Bogdan Bănică, preşedintele împuternicit al Sindicatului Diamantul, filiala Suceava, a declarat că a luat legătura cu membrii familiei fostului coleg, iar soţia lui Sorin Vezeteu şi-a exprimat în mod expres dorinţa de a fi încadrată pe un post în structurile Poliţiei Române. El a precizat că este nevoie de un post într-o structură suport, neoperativ, cum ar fi serviciul financiar, logistic ori resurse umane, cu program 8.00-16.00 şi nu într-un post din vârf de munte ori la Poliţia Transporturi, unde a lucrat soţul său.

 

O datorie morală a Statului Român pentru memoria lui Sorin Vezeteu

Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra ca poliţist în domeniul Transporturi Feroviare de peste 15 ani. Sorin Vezeteu avea gradul de agent-şef, iar după deces a fost ridicat la gradul de subinspector.  Familia sa va beneficia de salarii compensatorii şi de pensie de urmaş. Angajarea soţiei în Poliţie ar însemna încă un sprijin concret şi pe durată lungă pentru familia greu încercată. Chiar dacă acum pentru familie durerea este incomensurabilă, iar banii nu înseamnă nimic, în timp este clar că femeia rămasă cu doi copii mici în întreţinere va avea nevoie de sprijin financiar important.  Este, în primul rând, o datorie morală a Statului român faţă de memoria lui Sorin Vezeteu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţia poliţistului ucis pe peronul gării solicită să fie angajată în Poliţie.
 Vizualizări articol: 10069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Soţia poliţistului ucis pe peronul gării solicită să fie angajată în Poliţie5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei