Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2017 - Anul XXII, nr. 168 (6584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă în impas

Autor necunoscut în cazul unui accident cu pagube mari, în care o mașină a fost proiectată într-un magazin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident rutier soldat cu pagube mari, produs acum mai bine de o lună de zile pe  bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, accident în care o mașină scăpată de sub control a lovit două autoturisme parcate, iar unul dintre acestea a fost proiectat, prin geam, în magazinul Profi, a rămas nesoluționat pentru că autorul este necunoscut, cel puțin până acum. Această situație face victime colaterale, una dintre ele fiind proprietarul mașinii proiectate în magazin, care are daună totală la aututurism, dar nu știe pe ce asigurare și-o va repara.

 

Un accident cu pagube mari, care se putea termina și mai rău

Pe 18 iunie, în jurul orei 21.45, un autoturism marca Audi, la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, se deplasa pe bulevard, pe direcţia Nordic – Lidl. La un moment dat șoferul de 18 ani, Sergiu Alexandrovici, a pierdut controlul asupra volanului: mașina sa a izbit violent  un autoturism Opel staţionat în parcarea din faţa magazinului Profi, din acest impact rezultând și avarierea unui Ford. În urma izbiturii, autoturismul Opel a fost proiectat în uşile de sticlă ale magazinului, maşina ajungând în interiorul societății comerciale.

O angajată a magazinului, care mătura în interior în momentul impactului, a scăpat ca prin minune de autoturismul care a spart cele două uşi şi a pătruns aproape în întregime în interior.

 

Numărul mașinii care ar fi provocat accidentul nu este lizibil

Dacă modul în care s-a produs accidentul părea clar inițial pentru polițiștii de la Biroul Rutier Suceava, ulterior, după vizionarea imaginilor de pe camerele de pe bulevard, polițiști aveau să constatate că șoferul de 18 ani, care a pierdut controlul asupra volanului, a fost șicanat în mod evident de o altă mașină, al cărui șofer nu a acordat prioritate și i-a tăiat calea. Problema este că la această din urmă mașină numărul de înmatriculare nu este lizibil pe înregistrare, astfel că șoferul nu a putut fi identificat.   

 

Proprietarul mașinii proiectate în magazin: „Pe mine cine mă despăgubește și când?”

Vasile Cozaciuc, proprietarul mașinii care era parcată și care a fost proiectată în magazin, s-a săturat deja de drumurile pe care le-a făcut fără folos la Poliție.

„Mașina mea este avariată total, nu mai am ce face cu ea, iar de la domnii polițiști primesc doar amânări. Mi-au spus că nu e vinovat șoferul de 18 ani, ci altul, care i-ar fi tăiat calea și în condițiile astea nu se poate face nimic, trebuie să aștept. Pe mine cine mă despăgubește și când?" se întreabă bărbatul.

 

Ce spune Poliția

Referitor la acest caz atipic, comisarul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, ne-a declarat că, într-adevăr, imaginile de pe camerele video indică faptul că accidentul este provocat de o altă mașină, un VW Golf argintiu al cărui conducător auto i-a tăiat calea șoferului de 18 ani. Acesta din urmă, pentru a evita impactul frontal, a tras de volan drepta și a intrat în mașinile parcate.

„Au fost identificate peste 20 de mașini care corespund celei din imagini, iar cercetările sunt continuate de colegii de la Biroul Rutier al Poliției municipiului Suceava în vederea identificării șoferului vinovat”, a declarat ofițerul de poliție.

Pagubele din acest caz sunt mari: este vorba de trei mașini avariate, de pagubele produse în magazin, dar și de doi stâlpi distruși. Comisarul Epureanu a mai spus că dacă șoferul vinovat nu va putea fi identificat, iar dosarul va rămâne cu AN (autor necunoscut), există un fond de rezervă pentru despăgubirea victimelor din accidentele de acest gen. Foarte probabil însă, cum este tipic românesc, păgubiții mai au mult de așteptat și de umblat pentru a-și vedea acoperite pagubele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autor necunoscut în cazul unui accident cu pagube mari, în care o mașină a fost proiectată într-un magazin.
 Vizualizări articol: 5540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autor necunoscut în cazul unui accident cu pagube mari, în care o mașină a fost proiectată într-un magazin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei