Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2017 - Anul XXII, nr. 167 (6583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Solicitare

DSP Suceava a cerut ridicarea dreptului la liberă practică pentru un medic care susţine public nevaccinarea copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat, ieri, Colegiului Medicilor Dentişti Suceava şi Colegiului Medicilor Dentişti din România să analizeze activitatea extraprofesională a medicului stomatolog Cristian Mircea Puşcaşu şi a propus Comisiei de jurisdicţie profesională din cadrul acestui organism aplicarea celei mai drastice sancţiuni posibile, respectiv ridicarea dreptului de liberă practică. Motivul solicitării este, potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, susţinerea publică, de către medicul stomatolog Puşcaşu, a campaniilor împotriva vaccinării copiilor.

”Am fost surprinşi de un reportaj prezentat la un post de televiziune local, în care domnul doctor Puşcaşu, cu false argumente ştiinţifice, dar cu mare putere de convingere afirma că vaccinurile sunt nocive, că omoară copii. Cerem Colegiului Medicilor Dentişti analiza activităţii extraprofesionale a acestui medic pentru că nu ni se pare normal ca un coleg care a trecut prin facultatea de medicină să facă astfel de afirmaţii. Acestea pot fi combătute cu mare uşurinţă, dar răul a fost făcut, probabil că mulţi părinţi îşi reevaluează opiniile în legătură cu vaccinarea”, a afirmat dr. Zorescu. Ea a subliniat că orice tratament medical implică şi un risc de unu la câteva milioane reacţii adverse, dar beneficiile imunizării copiilor împotriva unor boli grave sunt cele care trebuie să prevaleze. Adjunctul DSP a mai precizat că statele cele mai avansate au şi cele mai bune programe de vaccinare şi o mortalitate infantilă redusă, în timp ce ţările mai puţin dezvoltate sunt caracterizate şi de o rată ridicată a acestui indicator.

 

Dr. Puşcaşu afirmă că refuzul şi contestarea vaccinării sunt îndreptăţite

Dr. Cătălina Zorescu a declarat că are cunoştinţă şi de alţi medici din Suceava care se declară public împotriva vaccinării. ”Cunoaştem şi alţi medici din judeţ, care activează în unele ONG-uri, care sunt promotori ai campaniei antivaccinare. Vom avea o discuţie cu ei şi, dacă atitudinea lor rămâne în continuare ostilă, vom solicita Colegiului Medicilor să ia măsuri împotriva lor”, a mai spus dr. Zorescu.

Medicul Mircea Puşcaşu nu a putut fi contactat, ieri, de reporterii Monitorului de Suceava, dar la scurt timp după publicarea ştirii referitoare la solicitarea DSP, a postat pe pagina sa de socializare două citate despre ”incriminarea publică a celor care se opun vaccinării".

”În presa nomenclaturistă de pretutindeni sunt incriminaţi public cei care se opun vaccinurilor, degetul acuzator îi demască ca duşmani ai (sănătăţii) poporului, ca focare de boală şi moarte, dar acelaşi deget nu scoate o vorbă despre fundamentul ştiinţific pe care aceştia se bazează în refuzul lor şi despre lipsa unei clarificări publice, dincolo de orice îndoială. Fundament ştiinţific constituit din sute, poate mii de studii independente, care demască problemele grave ale vaccinurilor, de la introducerea lor până astăzi.”; ”Nimeni nu este împotriva vaccinurilor! Dimpotrivă, am fi cu toţii mulţumiţi ca să-şi îndeplinească rolul. Din păcate tot ele par a provoca alte maladii grave, sau chiar decesul. Şi tocmai tăcerea, poziţionarea arogantă şi obraznică a industriei farmaceutice şi a autorităţilor de pretutindeni, cazurile flagrante de îmbolnăvire, refuzul acceptării unei reale analize ştiinţifice non-partizane, impunerea lor dictatorială îndreptăţesc poziţiile de contestare şi refuz”, a postat medicul.

 

Este abatere disciplinară ”orice expresie sau act capabil să zdruncine încrederea pacientului în medicul curant şi autoritatea acestuia”

În una dintre luările sale de poziţie referitoare la vaccinare, PLEDOARIE ANTI-VACCINARE!" Epidemia de rujeolă este, de fapt, doar o epidemie mediatică!", din 31 mai a.c., dr. Puşcaşu afirma că ”rujeola de anul ăsta este o epidemie care se transmite mediatic; sunt vânători de morţi şi vânători de bubiţe astăzi. Copiii care au murit nu au murit de rujeolă”. ”Acestea sunt datele oficiale ale ministerului. Am prieteni din alte asociaţii care au făcut cerere publică cu cele 23 - la momentul ăsta - de cazuri care au murit, conform mass-mediei, care au murit de rujeolă. Toţi aveau alte condiţii medicale precare, cum ar fi malformaţii congenitale, boli ale sângelui, un sistem imunitar foarte slăbit, pneumonii repetate - fuseseră internaţi în spital, până la 5 luni, de 3 ori. (...) Trăim într-o lume în care banii mari contează. Banii mişcă lumea”, afirmă medicul, care mai susţine că, în România, a doua cauză de moarte o reprezintă ”bolile determinate de tratamente medicale”.

Potrivit legii ce prevede dispoziţiile Codului Deontologic al Medicului Dentist, publicat în Monitorul Oficial în 15 mai 2010, medicul dentist nu trebuie să formuleze prescripţii medicale în domenii care depăşesc competenţa sa profesională (art. 9 din Codul Deontologic al Medicului Dentist) şi constituie abatere disciplinară ”orice expresie sau act capabil să zdruncine încrederea pacientului în medicul curant şi autoritatea acestuia” (art. 22-3). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a cerut ridicarea dreptului la liberă practică pentru un medic care susţine public nevaccinarea copiilor.
 Vizualizări articol: 3035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 8 voturi
DSP Suceava a cerut ridicarea dreptului la liberă practică pentru un medic care susţine public nevaccinarea copiilor3.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei