Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2017 - Anul XXII, nr. 164 (6580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

121 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Retromobil Suceava, în colaborare cu Primăria Fălticeni şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, organizează duminică, 23 iulie, în piaţa „Nada Florilor”, între orele 10.00-16.00, prima ediţie a manifestării „Roţi legendare – Fălticeni, 121 de ani de la primul vehicul din oraş”.

Expoziţia de oldmobile va avea loc între orele 10,00 - 13,00, după care automobilele vor putea fi admirate într-o paradă pe următorul traseu: bulevardul Revoluţiei – str. Republicii – parcarea magazinului Kaufland – str. Republicii – str. Dogari - bulevardul 2 Grăniceri – sensul giratoriu de la OMV (întoarcere) - bulevardul 2 Grăniceri – bulevardul Revoluţiei – str. Sucevei – str. Nicolae Bălcescu – sensul giratoriu din Piaţa Mihail Sadoveanu – Muzeul de Artă "Ion Irimescu", unde colecţionarii de maşini vechi vor opri pentru o oră pentru o întâlnire cu preotul Teodor Brădăţanu, managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, care este un pasionat de maşini istorice.

La ora 14,00, maşinile de epocă se vor îndrepta spre ieşirea din oraş pe strada Sucevei, oprindu-se la Popas E85, unde, între orele 14.30-16.00, în grădina de vară, va avea loc şueta colecţionarilor.

Evenimentul automobilistic desfăşurat duminică în urbea de pe Şomuz marchează  121 de ani de la apariţia  primului vehicul în Fălticeni.

“Primele trei maşini din România, fiecare câte o trăsură-automobil tip Benz, cu patru locuri şi motoare de 12CP, au fost aduse în 1895 de trei craioveni. În 1896 au intrat în ţară alte trei trăsuri-automobile, un Peugeot în Bucureşti, un Rochet-Schneider în Tecuci şi un triciclu Bollé în Fălticeni”, a precizat Iulian Todirica, reprezentantul Retromobil Club România în judeţul Suceava.

Printre automobilele prezentate duminică la evenimentul de la Fălticeni va fi şi Fiatul 520 Torpedo, fabricat în 1928, ce aparţine fălticeneanului Iulian Todirică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 121 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
121 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei