Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2017 - Anul XXII, nr. 163 (6579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Procesiune religioasă de hramul Fălticeniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticeni a avut loc joi, 20 iulie, de ziua sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, o procesiune religioasă. Programul liturgic dedicat sărbătorii a început în seara zilei de 19 iulie, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată în Biserica “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, şi a continuat în ziua de pomenire a Sfântului Prooroc cu slujba Utreniei, a Acatistului şi Sfânta Liturghie.

În ziua de pomenire a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, soborul de preoţi şi credincioşii, împreună cu primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon, au mers în procesiune cu racla ce adăposteşte părticele din moaştele Sfântului Siluan Antonitul, ale Sfântului Nectarie de la Eghina, ale Sfântului Gherasim din Kefalonia şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, pe traseul Biserica Sf. Ilie – Spitalul Municipal Fălticeni – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primărie – Catedrala Ortodoxă „Învierea Domnului” – Biserica „Sf. Ilie”.

După plecarea de la Biserica “Sfântul Ilie”, unde s-au citit rugăciuni pentru ocrotirea oraşului de dezastre și pentru ca ploile să aducă bunăstare agricultorilor, primul popas a fost făcut în faţa Spitalului Municipal, unde preoţii s-au rugat pentru sănătatea celor aflaţi în această unitate medicală. La Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, sfintele moaşte, credincioşii și soborul de preoţi au fost întâmpinaţi de preotul paroh Adrian Brădăţanu, care s-a rugat împreună cu ceilalţi preoţi pentru păstrarea credinţei în urbea de pe Şomuz.  Procesiunea a continuat spre Primăria Fălticeni, unde au fost rostite rugăciuni pentru poporul român şi conducătorii localităţii, pentru ducerea la bun sfârşit a proiectelor benefice pentru cetăţenii oraşului. La Catedrala “Învierea Domnului” s-au citit rugăciuni pentru cei adormiţi în cimitirele Fălticeniului şi întru pomenirea înaintaşilor-martiri căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea ţării. Baldachinul în care se aflau sfintele moaşte a fost purtat pe umeri de patru enoriaşi ai Parohiei “Sfântul Ilie”.

Proiectul procesiunilor religioase în municipiul Fălticeni a fost realizat pentru prima oară în anul 2006 de regretatul preot Theodor Marian. Ca şi în anii trecuţi, foarte multe persoane au participat la această procesiune care a avut loc cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, toţi cei prezenţi rugându-se pentru familiile lor şi pentru iertarea păcatelor.

În timpul pelerinajului, s-au intonat cântări specifice, iar preotul Tudorel Neculau i-a binecuvântat pe credincioşi prin stropirea cu apă sfinţită. Au fost stropite şi câteva clădiri de interes public de pe traseul procesiunii, cum ar fi Piaţa agroalimentară, sediul Poliţei Municipiului Fălticeni, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”, Spitalul Municipal, Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Ambulatoriul de Specialitate, Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, Primăria Municipiului Fălticeni şi Judecătoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune religioasă de hramul Fălticeniului.
 Vizualizări articol: 1800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Procesiune religioasă de hramul Fălticeniului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei