Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2017 - Anul XXII, nr. 163 (6579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă grea

Cinci ani de închisoare pentru un contrabandist care avea pereţii casei umpluţi cu pachete de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava, dar care locuia la Ulma, a fost săltat de poliţişti acum două zile în baza unui mandat de condamnare definitivă la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru infracţiunea de contrabandă. Gheorghe Timiş, în vârstă de 53 de ani, zis „Ghighi”, a fost anchetat, trimis în judecată şi găsit vinovat pentru contrabandă cu mari cantităţi de ţigări. La percheziţiile efectuate la casa din Ulma unde locuiau acesta şi fratele său, Ion Timiş, efectuate în 2015, au fost găsite 20.000 de pachete de ţigări care erau ascunse în pereţii casei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie – 28 octombrie 2015, Gheorghe Timiş, alături de complici, a deţinut şi depozitat într-un imobil din Nisipitu - Ulma 240.000 de pachete de ţigarete, pe care ulterior le-a vândut către diferite persoane fizice. De asemenea, în perioada 29-30 octombrie 2015, membrii grupării au deţinut şi depozitat în aceeaşi clădire din Nisipitu cantitatea de 20.453 de pachete de ţigarete, neintroduse în circuitul fiscal al României, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.

Țigările erau trecute peste frontiera de stat a României cu Ucraina,  prin sectorul de pe raza comunei Ulma, prin pădure, pentru a se asigura sustragerea de la controlul vamal. Acestea erau vândute pe raza mai multor judeţe, printre care Suceava, Bistriţa, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti. La vremea la care s-a acţionat împotriva grupării, în octombrie 2015, s-au efectuat 9 percheziţii, la Ulma şi în Bucureşti. 

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, iar prima instanţă, Judecătoria Sectorului 1, stabilise ca Gheorghe Timiş să execute 6 ani de închisoare cu executare. La apel, acesta a reuşit să obţină reducerea condamnării cu un an de zile.

Prin aceeaşi sentinţă definitivă, inculpatul este obligat să achite către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 239.000 de lei, plus dobânzi şi penalităţi de întârziere. De altfel, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile pentru acoperirea prejudiciului.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi şi inculpaţii Laura şi Valeriu Spirea, aceştia primind câte 2 ani şi 6 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci ani de închisoare pentru un contrabandist care avea pereţii casei umpluţi cu pachete de ţigări.
 Vizualizări articol: 4828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci ani de închisoare pentru un contrabandist care avea pereţii casei umpluţi cu pachete de ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei